(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: František Vlček, MAFRA

O víkendu bude zónové parkování v Praze zdarma kvůli odstávce systému

  • 1
Kvůli technologické odstávce systému bude od páteční půlnoci do nedělní půlnoci parkování v zónách po celé Praze zcela zdarma. Nebudou jezdit ani monitorovací automobily. V rámci odstávky se budou rozšiřovat hardwarové kapacity systému v souvislosti s navyšováním počtu parkovacích míst.

Řidiči tedy budou moci v zónách po celém hlavním městě parkovat o víkendu zdarma. Pokud si tedy v pátek či o víkendu koupí parkovací lístek, nabude platnosti až v pondělí ráno.

„Navolená platnost krátkodobé parkovací relace přesahující páteční provozní dobu parkovacího úseku bude automaticky převedena do začátku pondělní provozní doby,“ informovala Technická správa komunikací (TSK).

Pokud si tedy řidič zakoupí v pátek 27. července parkovací lístek v 11 hodin večer celkem na dvě hodiny, bude se mu počítat jedna hodina do půlnoci a poté další hodina až v pondělí.

I když v parkovacích automatech bude možné lístky zakoupit, na internetu v rámci odstávky nakupovat možné nebude.

„V těchto dnech nebude možné nastavit registrační značky u přenosných parkovacích oprávnění ani podat žádost o prodloužení parkovacího oprávnění,“ doplnila TSK s tím, že rovněž nebude dostupný portál Parkujvklidu.cz.