VIDEO: Dva muži zabavili prodavačku, další zatím vybral z pokladny 16 tisíc

  • 7
Šestnáct tisíc korun ukradla čtveřice mužů z obchodu v pražské Myslíkově ulici. Zatímco si dva z nich nechali radit od prodavačky v zadní části prodejny, třetí kryl posledního, který se dostal za pult a sebral peníze z pokladny. Policie po pachatelích pátrá.

„Událost se odehrála v jednom z obchodů v ulici Myslíkova 14. června po půl šesté odpoledne,“ uvedl policejní mluvčí Tomáš Hulan. Tehdy přišli do prodejny dva muži, kteří si začali prohlížet v zadní části obchodu vystavené zboží. Při tom požádali o pomoc a radu prodavačku, která tedy vyšla zpoza pultu za zákazníky.

„Mezi tím ale přišli do obchodu další dva muži, kteří zůstali v přední části prodejny. Jeden si na oko prohlížel nabízenou košili, čím ale kryl počínání svého souputníka. Ten ve vteřině vešel za prodejní pult, otevřel pokladnu a sebral všechny bankovky vyšší nominální hodnoty, které okamžitě uschoval v kapse svého saka, čímž si přisvojil částku šestnáct tisíc korun,“ popsal Hulan.

Po krádeži se všichni čtyři „zákazníci“ ještě několik desítek sekund pohybovali po obchodě, načež z prodejny odešli neznámo kam.

Policisté po všech čtyřech aktérech krádeže pátrají. Zajímá je jak jejich totožnost, tak jejich místo pobytu či pohybu. „Pokud tedy disponujete těmito informacemi, předejte je prosím policistům prostřednictvím linky tísňového volání 158,“ požádal Hulan.