Dopravní značení zakazující vjezdu cyklistů v Praze 1. (12.7.2018) | foto: Dan Materna, MAFRA

Zákaz vjezdu cyklistů do centra Prahy nejspíš zpozdí špatné značení

  • 2
Platnost omezení vjezdu cyklistů na vybraná místa v centru Prahy se nejspíš opozdí. Technická správa komunikací totiž zřejmě bude muset některé značení předělat kvůli připomínkám městské policie. Značky už začali technici instalovat začátkem července.

„Technická správa komunikací obdržela v pátek podněty Městské policie a kontrolou jsme zjistili, že dopravní značení je provedeno v souladu s odsouhlasenou projektovou dokumentací, kterou si nechal zpracovat odbor dopravy Prahy 1,“ informovala mluvčí Technické správy komunikací (TSK) Barbora Lišková. 

Nicméně taktéž zmínila, že městská policie poukazuje na místa, která v projektové dokumentaci mohou být uvedena chybně. „Dle vyjádření Prahy 1 bude věc prověřena,“ dodala Lišková. Nejspíš se tak platnost zákazu vjezdu kol do určitých lokalit v centru zpozdí.

Omezení se má kromě cyklistů týkat i jezdců na elektrických koloběžkách. Praha 1 si od tohoto kroku slibuje bezpečnější ulice pro chodce.

Cyklisté se nově budou moci ve vyznačených zónách pohybovat s kolem pouze v případě, že ho povedou vedle sebe. Jinak budou muset využít objízdných tras, které jsou mnohdy o stovky metrů delší.

Proti samotnému značení se ohradila i primátorka Prahy Adriana Krnáčová (ANO) a starostu Prahy 1 Oldřicha Lomeckého (TOP 09) vyzvala, aby značení nechal přeměnit do takové podoby, která nebude město hyzdit.

Reportér iDnes.tv Matěj Smlsal vyzkoušel objízdné trasy pro cyklisty v Praze

SMLSALOVINY aneb jak žít a přežít

Sledovat další díly na iDNES.tv