Požár vily v Černošicích u Prahy. Škoda je deset milionů korun. (27. srpna 2021) | foto: HZS Středočeského kraje

V Černošicích u Prahy hořela vila, škoda je deset milionů korun

  • 3
V Černošicích u Prahy v pátek hořela vila, škoda dosáhla deset milionů korun. Nikdo nebyl zraněn, majitel a jeho dva psi se dostali včas ven. Příčinu požáru zjišťuje vyšetřovatel, uvedla v tiskové zprávě mluvčí středočeských hasičů Vladimíra Kereková.

K požáru rodinného domu v Kladenské ulici vyjížděli hasiči v pátek před polednem. „Po příjezdu první jednotky a rychlém průzkumu byl potvrzen požár podkroví přibližně poloviny rozlehlého domu,“ informovala mluvčí. Na části střechy byly podle ní nainstalované fotovoltaické panely, které se podařilo odpojit.

Celkem byly na místo povolány desítky hasičů, šest cisteren i výšková technika. Kvůli vyšší způsobené škodě na místo přijeli i experti z Technického ústavu požární ochrany Praha. Před 13:00 byl požár pod kontrolou, likvidaci velitel zásahu vyhlásil po 14:00, poté začalo vyšetřování příčiny.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,
Témata: Černošice, požár, vila