Řidič motorky projížděl křižovatky na červenou, stíhaly ho tři hlídky

  • 18
Pražští policisté v sobotu pronásledovali řidiče motocyklu Vespa, který projel křižovatku na červenou a pak se snažil ujet. Přejel travnatý pás a po pádu z motorky začal utíkat. Za jeho zběsilým úprkem byl zákaz řízení a patrně i drogy. Testu se ale řidič na místě odmítl podrobit.

Tři hlídky strážníků pronásledovaly muže, který projel v Karlíně na červenou. Muž řídící motocykl značky Vespa se vydal z Koželužské ulice přes Elsnicovo náměstí do slepé Chocholouškovy ulice, kde najel na chodník.

Jeden z policistů se ho rozhodl pronásledovat pěšky. Motocyklista se ale nechtěl dobrovolně vzdát a přes trávník se vrátil zpět na Koželužskou.

Řidič poté projel další křižovatku na červenou. Vydala se za ním proto autohlídka, která ho stíhala až do Sokolovské ulice, kde motocyklista nerespektoval zákaz vjezdu a najel na travnatý tramvajový pás. Tam z motorky spadl.

Ani to ho ale nezastavilo, muž se dal na útěk. Běžel ulicí Za Invalidovnou do Molákovy, kde se strážníkovi, který běžel za ním, schoval.

Situaci pomohla vyřešit až třetí autohlídka, která prostřednictvím radiostanice poslouchala komunikaci svých kolegů. Při projíždění si strážníci všimli muže, který se schovával mezi zaparkovanými auty. Když u něj zastavilo policejní auto, rozhodl se opět utíkat. Policisté ale vytvořili past a zablokovali mu cestu, za pomoci donucovacích prostředků ho pak zadrželi.

„Při lustraci vyšlo najevo, že devětatřicetiletý řidič má zákaz řízení do roku 2022. Odmítl se také podrobit orientačnímu testu na drogy. Případem se nyní zabývají policisté,“ uvedla mluvčí Městské policie hlavního města Prahy Irena Seifertová