Policisté v Praze pronásledovali řidiče, ten se po zastavení dal na útěk

  • 5
Pražským policistům začal při namátkové kontrole ujíždět řidič v terénním vozidle. Po zastavení se dal na útěk, strážníkům se ho podařilo dopadnout. Poté se ukázalo, že má muž zákaz řízení. Případem se budou dále zabývat dopravní policisté.

„Dvacet minut před třetí hodinou odpolední se policejní hlídka rozhodla v Černokostelecké ulici zkontrolovat řidiče ve vozidle značky Toyota. V momentě, kdy řidič spatřil policejní hlídku, začal vysokou rychlostí ujíždět. Pronásledování pokračovalo až do Vinohradské ulice, kde řidič zastavil a dal se na útěk,“ řekla iDNES.cz krajská mluvčí policie Violeta Siřišťová.

„Řidič ale auto nedostatečně zabrzdil, a proto najelo do betonové lavičky na chodníku. Policisté následně řidiče po pár metrech za použití donucovacích prostředků zpacifikovali,“ doplnila mluvčí.

Po dopadení se muž ve středním věku odmítl podrobit testu na drogy. Policisté dále zjistili, že má zákaz řízení.

„Případem se dále budou zabývat dopravní policisté, protože muž během své zběsilé jízdy způsobil dopravní nehodu. Během celé honičky ale nebyl nikdo zraněn,“ uvedla na závěr mluvčí pražské policie Violeta Siřišťová.