Smrt páru z přehrady policie uzavřela jako vraždu a podvod kvůli vile

  • 1
Policie navrhla poslat před soud dva mladé muže kvůli vraždě partnerského páru z Prahy 6. Těla obětí se našla po měsících pátrání ve středočeské nádrži Švihov na řece Želivce. Kriminalisté teď navrhli obžalovat obviněné z vraždy a podvodu. Jejich motivem bylo získání vily v Bubenči.

„Kriminalisté již ukončili vyšetřování a na Městské státní zastupitelství v Praze podali návrh na podání obžaloby dvou mužů. Jeden pro trestné činy vražda a podvod, druhý pro podvod,“ potvrdil iDNES.cz mluvčí pražských policistů Jan Daněk.

 Dva tehdy čtyřiadvacetileté vysokoškolské studenty zadržela policie loni v září. Mladíkovi stíhanému za vraždu hrozí až dvacetileté vězení či doživotí.

Tehdejší šéf pražské mordparty Josef Mareš řekl, že se mladíci s dvojicí seznámili tak, že projevili zájem o pronájem pokoje v domě v Bubenči. 

Vilu v hodnotě několika desítek milionů korun, kterou žena vlastnila, se také podle zjištění policie mladí muži snažili převést na firmy, které ovládali.

Dvaasedmdesátiletá žena a sedmapadesátiletý muž byli pohřešováni od 6. června. Rodina páru se v létě obrátila na policii poté, co se jim dvojice dlouho neozývala. Policisté považovali hned od počátku za podezřelé, že se partneři s nikým nerozloučil a ani nikomu neřekli o plánované cestě či dovolené. 

Ostatky zavražděných nalezli policisté ve vodní nádrži Švihov loni v říjnu. Obě těla, která ležela ve vodě už čtyři až pět měsíců, byla zatížena závažím. Vůz dvojice se našel v Maďarsku v opuštěném průmyslovém centru ve městě Ostřihom (Esztergom) u slovenských hranic.

,