VIDEO: Zakuklený žhář vypálil pizzerii v Příbrami, čin zachytily kamery

  • 48
Policisté zveřejnili video z interiéru příbramské pizzerie, kterou někdo na začátku prosince zapálil. Na záběrech je maskovaný člověk, který rozlévá hořlavou látku po vybavení pizzerie. Provozovnu pak zachvátí plameny. Pachatele hledá policie.

Oznámení o požáru v Pražské ulici přijali příbramští policisté 3. prosince po 22. hodině. Z okolních budov museli evakuovat asi deset lidí. 

Vyšetřovatel na místě nevyloučil cizí zavinění, jeho podezření potvrdil kamerový záznam z pizzerie.

Barel, ve kterém pachatelé přenášeli hořlavou kapalinu.

„Na zveřejněném videu je zachycena maskovaná osoba, která přes okno vstupuje do objektu, neznámou hořlavou kapalinu rozlévá po provozovně a následně zapaluje. Později zapaluje i vozidlo zaparkované ve dvoře,“ popsala mluvčí příbramské policie Monika Schindlová.

Podle policie pachatel po činu odjel ještě s dalším podezřelým v tmavém autě, pravděpodobně značky Škoda Superb III, nebo Audi A6. Dvojice odjela směrem do Žižkovy ulice.

Policie doufá, že osobu na záběrech někdo pozná. Specifickým poznávacím znamením by mohl být i plastový pětilitrový barel, ve kterém pachatelé přenášeli hořlavou kapalinu. 

V případu policie zahájila úkony trestního řízení pro trestný čin obecné ohrožení a poškození cizí věci. Škoda se vyšplhala na 1,5 milionu korun.