Od září Technická správa komunikací zprovozní automobilovou a tramvajovou...

Od září Technická správa komunikací zprovozní automobilovou a tramvajovou dopravu v ulici Zenklova (31.8.2018) | foto: TSK

Objížďkou poničené ulice kolem Zenklovy opravíme, slíbil čtenářům šéf TSK

  • 21
Technická správa komunikací o prázdninách dokončila opravu několika důležitých pražských ulic, někde i s několikatýdenním předstihem. Další práce už jsou ale naplánované. Například rekonstrukce ulic kolem Zenklovy, která se o víkendu vrací do provozu.

Správci komunikací se pochlubili, že některé letní opravy zvládli v kratších termínech. Tak, jak to ředitel Technické správy komunikací (TSK) Petr Smolka sliboval už v chatu se čtenáři na začátku prázdnin.

„Například nový povrch na Dobříšské ulici mohli řidiči začít používat o týden dříve. Opravu Wilsonovy ulice mezi křižovatkou Bulhar a Hlávkovým mostem jsme dokončili o šestnáct dní dříve a opravy povrchu na Jiráskově mostě komplikovaly řidičům život o patnáct dní kratší dobu, než jsme plánovali,“ sdělila mluvčí TSK Barbora Lišková.

Už prvního září se vrátí tramvaje na modernizovanou trať v Zenklově ulici, částečně jí projedou také auta. Provoz měl být přitom zastaven až do přelomu září a října.

Čtenáře ale trápí také stav okolních ulic, kudy vedly během osmiměsíční uzavírky objízdné trasy - Vosminkových, Bulovka, nebo Františka Kadlece. „Projekt se již projednává a další opravy proběhnou v rámci běžné údržby,“ slíbil Smolka.

Odpovědi Petra Smolky na otázky čtenářů najdete zde

Z druhé strany Vltavy se musel vypořádat s výtkou ke stavu lávky pro pěší spojující sídliště Velká Ohradu a sídliště Lužiny.

„Pokud nebude lávka do konce tohoto týdne dostavěna, budou stovky dětí a rodičů na začátku nového školního roku chodit z Velké Ohrady a zpátky přes čtyřproudovou silnici Jeremiášovu s poměrně hustým provozem a to přes dvoje semafory. Přijde vám tohle v pořádku?,“ ptal se Pavel Landa.

Ředitel Smolka musel přiznat, že na stavbě byly problémy s dodavatelem, což ho prý mrzí. „Dodavatel se potýkal s nedostatkem pracovníků, ale tato situace už by měla být vyřešena. Předpokládáme, že v polovině září na lávku v omezeném režimu chodce pustíme,“ přislíbil.

Další opravy pokračují v celé Praze, například několikaetapová rekonstrukce Libušské ulice ve dvanácté městské části, kde se kromě nové komunikace buduje také okružní křižovatka a nová splašková kanalizace. V Nuselské ulici má být do prosince opravený úsek od Vladimírovy ulice k mostu přes Botič.