Na Mělnicku se srazily kamion, dodávka a auto. Jeden člověk zemřel na místě

  • 23
K vážné dopravní nehodě u obce Spomyšl na Mělnicku vyjely všechny složky integrovaného záchranného systému a vzlétl vrtulník. Střetly se zde kamion, dodávka a osobní automobil. Na místě zemřel řidič auta, řidič dodávky se zranil vážně, řidič kamionu byl bez zranění a jeho spolujezdkyně měla střední zranění.

„Okolo půl deváté ráno došlo na 45. kilometru silnice první třídy číslo 16 v katastru obce Spomyšl, na úrovni Vraňan, ke střetu tří vozidel. Podle prvotních informací na místě jeden člověk podlehl zraněním,“ řekla iDNES.cz krajská mluvčí policie Michaela Richterová.

Jednoho mrtvého potvrdila i mluvčí záchranné služby Petra Homolová. Záchranáři na místě pečovali o tři lidi. 

„Jeden člověk měl zranění neslučitelná se zraněním. Jednoho jsme letecky transportovali do Fakultní nemocnice Královské Vinohrady s těžkým zraněním, zajištěnými dýchacími cestami. Třetího pacienta se středně těžkým zraněním jsme převezli do Fakultní nemocnice v Motole,“ řekla iDNES.cz.

Podle prvotního vyšetřování policie řidič osobního auta měl přejet do protisměru, kde se mu vjezdem do krajnice vyhnul kamion. Následně se ale auto srazilo s dodávkou. Řidič osobního auta na místě zemřel. 

„Jaké je příčina, zjišťují nadále kriminalisté,“ dodala Richterová. Řidič kamionu měl dechovou zkoušku na alkohol negativní, u řidiče dodávky ji kvůli zraněním nebylo možné provést. U zemřelého nařídili policisté soudní pitvu. 

Policisté uzavřeli na několik hodin silnici v obou směrech a dopravu směřovali na objízdné trasu. Silnici se podařilo zprůjezdnit před čtrnáctou hodinou.

Na místě byli hasiči z Kralup nad Vltavou i Mělníka a to včetně vyprošťovacího automobilového jeřábu. U události pomohli se zajištěním místa nehody, na vozidlech provedli protipožární opatření a zasypali uniklé provozní kapaliny.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz