Vrtulník zasáhl u nehody na dálnici u Mladé Boleslavi. Provoz byl přerušen

  • 0
Na dálnici D10 u Mladé Boleslavi došlo kolem nedělního poledne k nehodě dvou osobních aut. Tři lidé se při nehodě zranili, jednoho museli hasiči z auta vyprostit. Směr na Turnov byl na 45. kilometru uzavřen a řidiči museli místo objet.

„Hodinu a půl byla dálnice zcela neprůjezdná, poté se podařilo obnovit provoz jedním jízdním pruhem,“ řekl mluvčí středočeské policie Pavel Truxa. Kolem čtrnácté hodiny byl provoz na dálnici zcela obnoven.

Hasiči podle mluvčího Petra Svobody vyprošťovali jednoho zaklíněného člověka a předali ho zdravotníkům, na místě zasahoval vrtulník záchranné služby.

„U vážně zraněného pacienta byla nutná intenzivní lékařská péče, záchranáři ho napojili na umělou plicní ventilaci a letecky přepravili do pražské vinohradské nemocnice,“ uvedla mluvčí krajské záchranné služby Petra Effenbergerová. Další dva cestující z nehody vyvázli s lehkými zraněními. Zdravotníci je po ošetření odvezli do mladoboleslavské nemocnice.

„Auta se srazila zřejmě při nájezdu na dálnici,“ uvedl Truxa. Příčinu nehody policisté vyšetřují. Podle zpravodaje ČTK policie dopravu během uzavírky odkláněla přes Mladou Boleslav. Před místem nehody se vytvořila kolona.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,