Modernizovaný úsek D1 mezi Mirošovicemi a Hvězdonicemi před zimní přestávku v rekonstrukci dálnice. (31. srpna 2020) | foto: Eurovia CS

Z D1 u Mirošovic na zimu zmizí omezení, zůstane jen na blízkém mostě

  • 1
Řidiči se mohou po nadcházejícím víkendu těšit na hladší provoz ve vytížené části dálnice D1 v prvních desítkách kilometrů za Prahou. Z úseku mezi Mirošovicemi, kde se od D1 odděluje silnice I/3 na jih Čech, a Hvězdonicemi zmizí na zimu dopravní omezení související s rekonstrukcí. Zůstane jen na blízkém mostě.

„Od pátku 4. září do neděle 6. září bude na dálnici D1 v úseku exit 21 Mirošovice - exit 29 Hvězdonice odstraněno provizorní dopravní opatření a provoz se vrátí do běžného provozu,“ uvedla v tiskové zprávě firma Eurovia CS, která má modernizaci na starosti.

Výjimkou bude asi kilometrový úsek s mostem Šmejkalka na kilometru 23,5, který v akci modernizace D1 spadá do jiné zakázky.

Práce na změně dopravního značení u Mirošovic začnou v pátek po odeznění dopravní špičky.

„V průběhu odstraňování mobilních svodidel bude režim jízdy na levé části dálnice 1+1 jízdní pruh. Běžný dálniční provoz bez omezení bude v úseku plně obnoven již v neděli večer,“ sdělila mluvčí Eurovie Iveta Štočková.

V kilometru kolem Šmejkalky zůstane dopravní omezení do konce listopadu, pracovat se bude na levé části mostu.

„Na jaře 2021 se práce na celý úsek vrátí, dojde k modernizaci levé části dálnice, tedy ve směru z Brna do Prahy,“ dodává tisková zpráva.

Modernizovaný úsek Mirošovice – Hvězdonice je dlouhý 7,646 km (bez mostu Šmejkalka). Na trase se nachází šest mostů, z toho pět v trase dálnice, a jeden nadjezd. Dokončení modernizace úseku je naplánované na konec léta 2021.

Dálnice D1 bude po víkendu mezi 23. a 29. kilometrem průjezdná ve všech pruzích s výjimkou mostu Šmejkalka (červeně).

Dálnice D1 bude po víkendu mezi 23. a 29. kilometrem průjezdná ve všech pruzích s výjimkou mostu Šmejkalka (červeně).

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz