Kriminalisté dopadli muže, který střílel před barem v Praze. K činu se doznal

  • 54
Kriminalistům se v pátek v noci podařilo zadržet agresora, který z pistole vypálil několik ran proti vchodovým dveřím klubu v centru Prahy a zasáhl jiného muže. Incident se stal v Masné ulici, kde se do bitky zapojila skupina neznámých mužů před tamním klubem. Zadržený muž je podezřelý ze spáchání trestného činu těžké ublížení na zdraví. Za což mu hrozí až deset let za mřížemi.

„Během několika hodin zadrželi v Praze 5 i muže ze záznamu podezřelého ze střelby, ale po jeho vytěžení a následném výslechu vyplynulo, že na místě střílel někdo jiný. Zbraň kterou měl dotyčný u sebe byla plynová pistole, která se tudíž neshodovala se zbraní použitou v Masné ulici,“ informovala policie v noční tiskové zprávě.

Pátrání tedy pokračovalo dál a během dvou hodin detektivové zadrželi v Praze čtyřiatřicetiletého muže, který se následně k činu doznal. „Na základě získaných poznatků od veřejnosti, ztotožněn a následně zadržen. Nikomu tak nehrozí žádné další nebezpečí,“ doplnila policie na sociální síti policie.

Hrozí mu až desetiletý pobyt za mřížemi

Policisté také uvedli, že do celého pátrání probíhalo rozsáhlé bezpečnostní opatření, do kterého se zapojilo mnoho policistů ze speciální pořádkové jednotky, pohotovostní motorizované jednotky, zásahovky, kriminální služby a mnoho dalších.

„Zadržený muž je podezřelý ze spáchání trestného činu těžké ublížení na zdraví, za což mu v případě odsouzení, hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi,“ dodala policie.

Incident se stal odehrál v Masné ulici, kde se do bitky zapojila skupina neznámých mužů před tamním klubem. Jeden z mužů během konfliktu najednou začal střílet ke klubovým dveřím a vyhazovačům.

„Celá situace vygradovala ve chvíli, kdy jeden z agresorů vytáhl krátkou střelnou zbraň, ze které nejméně šestkrát vystřelil proti vchodovým dveřím do klubu. Jeden výstřel zasáhl neznámého muže do nohy, ale ten doposud nevyhledal lékařské ošetření. Ostatní střely skončily v okolních objektech,“ přiblížil již v pátek situaci policejní mluvčí Richard Hrdina.

Pro iDNES.cz upřesnil, že zasažený muž se rovněž do hromadné bitky zapojil. Kriminalisté zajistili a zveřejnili kamerové záznamy, na kterých je skupina agresorů vidět


Témata: policie