Diskuze

Za komunismu se chodilo do Juldy Fuldy, dnes je z výstaviště Fučíkárna

V minulosti se na pražském Výstavišti předváděl český hospodářský i kulturní pokrok, následně zde měla komunistická strana sjezdy. Jak lidé přišli na familiérní název Julda Fulda se dozvíte v dalším díle videoseriálu Humorem proti totalitě.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Já slyšel pojmenování "Kočkoland"

0 0
možnosti
KL

Je úplně jedno jak se to jmenuje. Je to příšerná ostuda jak poslednich 20 let jen chátrá a ty rozpadlý hrůzy alá kolotoče co jsou kolem. Já si ještě pamatuji, kdy tam byla pouť obrovská, v celém areálu a jít tam byl zážitek.. což je tedy teď taky, ale troch jiný.

3 0
možnosti
JJ

J59i27ř85í 14J72o64h62n

13. 12. 2019 9:41

Dnes je to Prátr Kultury a Oddechu .

0 0
možnosti
KMH

tak pak Fučíkárnu chybně nazývá i Dopravní podnik, když stanice tramvaje se jmenuje Výstaviště Holešovice

2 0
možnosti
LK

Tak tady se mluví o hovorovém pojmenování (samozřejmě, že oficiálně se areál nikdy nejmenoval Fučíkárna, proto tam nikdy nebyla stanice tram Fučíkárna :-))

0 0
možnosti
PS

Tohle je typický článek pro Premium.

0 0
možnosti
LK

No takhle. Za pozdního socialismu - 80. léta - byl areál nazýván Fučíkárna, skutečně ne Julda Fulda, lidé v elegantním věku to mnohdy nazývají Fučíkárna dodnes, jinak tomu nikdo neřekne jinak než Výstaviště.

2 2
možnosti

Rikalo se tomu hlavne Fucikarna ale vyraz Julda Fulda se taky pouzival.

2 0
možnosti
JH

Článek s velkou vypovídající hodnotou...za komunismu se tomu říkalo Julda Fulda i Fučíkárna. Někdo tomu říká Fučíkárna dodnes...velice zásadní a zajímavá informace hodná článku ;-D přidám k tomu ještě jednu pikantní perličku - hodně lidí tomu prostě říká Výstaviště

13 0
možnosti
VM

Julda Fulda byla fabrika - EJF.

0 0
možnosti
Foto

L66u94b39o48š 94M71o50t43l

13. 12. 2019 8:12

Je hrozně fajn, jaký jsme za 30 let udělali velký pokrok ve zbavování se dědictví komunismu. Dříve bylo výstaviště hlavně Julda Fulda, ale tomu je dnes konec, je to jen Fučíkárna. Pokrok prostě nelze zastavit. Vstříc demokracii a kapitalismu a lidé, bděte. :-P

1 1
možnosti
Foto

Vždycky jsme tomu říkali Fučíkárna (před rokem 89). Julda Fulda to byla spíš sranda, ale v běžném hovoru se to fakt nepoužívalo.

4 2
možnosti