Firma nabízela například setkání s Jordanem Belfortem, podle jehož příběhu vznikla kniha a film Vlk z Wall Street. (ilustrační snímek) | foto: commons.wikimedia.org/Pjairus

Stallone ani Vlk z Wall Street nebude, napsala po měsících firma zákazníkům

  • 1
Zrušení veškerých naplánovaných akcí oznámila svým zákazníkům firma Europa Events, která nabízela setkání se Sylvestrem Stallonem či Jordanem Belfortem, podle jehož příběhu vznikla kniha a film Vlk z Wall Street. Dosud tvrdila, že neuskutečněné konference pouze přesunula na pozdější termín. Činnost firmy prověřuje policie.

„Omlouváme se Vám, ale veškeré plánované konference, včetně konference Vlk z Wall Street, byly zrušeny. Situaci intenzivně řešíme,“ napsala Europa Events svým zákazníkům minulý týden v e-mailu.

Dále firma zákazníky v e-mailu žádá o vyplnění formuláře, aby jim pořadatelé mohli vrátit peníze. Cena lístků se mnohdy pohybovala ve výši desítek tisíc korun.

Podle jedné ze zákaznic dostali nazpět peníze někteří lidé, kteří lístky uhradili platební kartou. Většina je ale ani po několika měsících nemá. Například Petr Protivínský, který své zkušenosti s firmou popsal již dříve a s iDNES.cz je v kontaktu, peníze nedostal ani po několika urgencích.

„Prosím berte na vědomí, že tato situace je pro nás také velmi nepříjemná a v našem zájmu je vyřídit veškeré refundace co nejrychleji. Proto žádáme o trpělivost a pochopení,“ píše na závěr Europa Events.

Za firmou podle dostupných informací stojí slovenský podnikatel Tomáš Blažo, na kterého je na Slovensku podaných přes dvacet trestních oznámení. V Česku na firmu podalo hromadné oznámení několik zákazníků. Zabývají se jím kriminalisté odboru hospodářské kriminality v Praze pro podezření z podvodu. 

Policie se iDNES.cz k vývoji vyšetřování nevyjádřila, neboť policista, který má informování o případu na starost, je na dovolené. Nicméně zákaznice firmy, která je jako poškozená také účastnicí řízení, potvrdila, že vyšetřování nadále pokračuje.