Policie při pátrání po pohřešované dvojici našla v oboře Hvězda tělo

  • 422
Pražská policie našla při pátrání po čtyřiadvacetileté Nině H. a čtyřiatřicetiletém Janu P. v oboře Hvězda tělo. Nevyloučila, že jde o násilnou smrt. Podle zdrojů MF DNES se jednalo o ženské tělo.

Do rozlehlé obory Hvězda v Praze 6 policisté přijeli odpoledne. Bylo to jedno z desítek míst v metropoli, která při pátrání po zmizelých prohledávali. V parku našli tělo.

„Bylo nalezeno tělo bez známek života. Není vyloučeno, že se jedná o násilnou smrt,“ řekla policejní mluvčí Eva Kropáčová. 

Dodala, že kriminalisté nyní zjišťují totožnost této osoby a pro zjištění přesné příčiny úmrtí byla nařízena soudní pitva. Policie nicméně z databáze pohřešovaných osob Ninu odstranila.

Místo nálezu policisté obehnali páskou. Podle Blesku tam kromě techniků dorazila i sestra pohřešované Niny. 

Čtyřiadvacetiletá Nina H. byla naposledy viděna v místě svého bydliště na sídlišti ve Stodůlkách. Na sobě měla béžový kabát, šálu, modré džíny, černé kotníkové boty a modrý batoh. Z domu odešla ve společnosti čtyřiatřicetiletého Jana P.  I jeho jméno policie v pondělí navečer odstranila z databáze pohřešovaných osob.

Policie v souvislosti s pátráním zveřejnila video z vchodu do panelového domu, na kterém je Nina vidět ve společnosti Jana P. Také mužovi příbuzní nahlásili policistům jeho zmizení. Na očích měl hranaté dioptrické brýle a v poslední době nosil tyrkysovou roušku s červenými ornamenty.

Policie podle Blesku pracovala i s verzí, že Jan P. v pátek spáchal sebevraždu skokem pod metro ve stanici Vltavská. Souvislost s tragédií z metra policisté odmítli komentovat.

Policisté už o víkendu prohledávali například Prokopské údolí. „Na základě indícií, které jsme získali, prověřujeme desítky míst v Praze, kde by se mohli nacházet,“ sdělila k tomu v pondělí přes den Kropáčová.

Spekulovalo se i o tom, že jedním z motivů zmizení dvojice mohl být urbex, neboli záliba v navštěvování zchátralých a nepřístupných míst.