Oprava eskalátoru ve stanici metra Anděl (18. září 2023)

Oprava eskalátoru ve stanici metra Anděl (18. září 2023) | foto: Veronika Víchová, iDNES.cz

Eskalátor v metru na vytíženém Andělu nepojede kvůli opravě do půlky prosince

  • 3
Na začátku září se ve stanici metra Anděl objevily zábrany, které oddělují přístup k eskalátorům a na část nástupiště. Podle cedulek, které jsou na nich vylepené, jde o opravu schodů. Ta bude trvat do 12. prosince. Pražský dopravní podnik (DPP) uvedl, že jde o plánovanou opravu a v budoucnu se počítá s dalšími.

„Na předmětném eskalátoru ev. č. 613-1-272 probíhá plánovaná oprava,“ vysvětlila situaci ve stanici metra mluvčí DPP Aneta Řehková.

Ve stanici Anděl je tak v současné době zábor prostoru ve třech průchodech, kterými se vchází na střed nástupiště směrem na Černý Most. Tam jsou umístěné plechové zábrany, které slouží jako dočasný sklad stavebního materiálu.

Nové eskalátory na Andělu rychlostí na ruské nemají, nejpomalejší nejsou

Samotný vstup na opravovaný eskalátor, který se nachází směrem na křižovatku Anděl a tramvajovou zastávku, je také zatarasený paravánem. V tuto chvíli jsou z něj odstraněná madla a boční stěny. Na místě je patrné, že oprava aktivně probíhá.

„Využití kapacit provádíme na celý kalendářní rok, oprava bude probíhat postupně i na vedlejších ramenech,“ doplnila mluvčí informaci ohledně plánování opravy eskalátoru.

Zbylé eskalátory fungují v běžném režimu, ve vytížené stanici se tudíž netvoří větší fronty než obvykle.

29. září 2021