Na D8 u Zdib bourají dálniční most, omezení potrvá do pátku

  • 19
Dělníci bourají polovinu dálničního mostu přes silnici I/9 u obce Zdiby na Praze-východ. Provoz na D8 i tahu první třídy bude kvůli tomu omezený i ve čtvrtek a pátek.

V úterý dělníci uzavřeli dálnici a začali chystat vše potřebné pro demolici. Stavbaři museli vytvořit „polštář“, do něhož se bude most shazovat. 

Firma po částech odstřihávala a sundávala most od středečního dopoledne. Kolem 15 hodin již měly těžké stroje značnou část mostu zbouranou.

„Většina mostu už je dole a všechno jde podle plánu, dá se říct, že i rychleji,“ řekla mluvčí firmy Eurovia CS Iveta Štočková s tím, že v sobotu 10. března po 19 hodině předpokládají, že bude hotovo a od Mělníka na Zdiby bude v jednom pruhu opět povolen průjezd.

Podle mluvčího Ředitelství silnic a dálnic Jana Rýdla jde o první bourání dálničního mostu v letošním roce.

„Hlavně je to výjimečné tím, že mosty, které bouráme kvůli modernizaci D1 mezi Prahou a Brnem, jsou nadjezdy, ale tohle je opravdu dálniční most,“ řekl Rýdl.

Objízdně trasy budou vyznačeny. Dopravní opatření budou platit do konce července, poté se změní podle dalšího postupu prací.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

, ,