(ilustrační snímek) | foto: Tomáš Hájek, iDNES.cz

Na D10 za Prahou zbourali most, stihli i práce plánované na příště

  • 4
Silničáři ve 14 hodin obnovili provoz na dálnici D10 ve směru na Prahu, o hodinu později pak i ve směru na Turnov. Silnice byla od sobotního večera na 7. kilometru uzavřená kvůli bourání mostu u Svémyslic. Původně měl být provoz obnoven už dopoledne, silničáři ale dělali i práce naplánované na příští víkend. Dálnici už tak nebude potřeba znovu uzavřít.

Příprava na uzavírku začala už v sobotu odpoledne, po 13. hodině silničáři v úseku omezili provoz. „Rekonstrukce mostu je nutná s ohledem na jeho špatný stavebně technický stav a potřebu zvýšit jeho zatížitelnost,“ řekla mluvčí hejtmanství Barbora Tlučhořová.

Uzavřený úsek dálnice D10 a objízdné trasy.

Úplná uzavírka dálnice měla původně skončit v neděli v 10 hodin, práce se ale prodloužily. Po 14. hodině silničáři obnovili provoz ve směru na Prahu, v opačném směru trvalo otevření o hodinu déle. 

Dopravní komplikace podle policejního mluvčího Pavla Truxy prodloužení uzavírky nezpůsobilo. Kolony se ale tvořily kolem sobotní 17. hodiny ve směru do Prahy. Podle webu www.dopravniinfo.cz se od 14. kilometru dělaly i v neděli odpoledne. Také dnes má platit i po otevření D10 omezení. Auta mají jezdit kvůli dokončovacím pracím v obou směrech jedním jízdním pruhem.

Přípravné práce na mostě začaly už před několika dny, po úplném zbourání bude postaven nový most. Hotovo by mělo být v září. Investorem stavby je Středočeský kraj.

Rekonstrukce mostu si původně měla vyžádat ještě jednu uzavírku o prvním dubnovém víkendu. Práce naplánované na tento termín ale silničáři zvládli už nyní a dálnici proto nebude potřeba uzavřít. 

Před několika dny byla kvůli demolici mostu uzavřena i dálnice D1 u Mirošovic.

19. března 2019