Starostu zabila bývalka s kumpány, kvůli dědictví ho střelili tesařskou pistolí

  • 160
Starostu Myslinky na Plzeňsku zabila jeho bývalá manželka a její dva kumpáni v pražském bytě, redakce MF DNES to zjistila z důvěryhodného zdroje. Podle něj pachatelé oběti prostřelili hlavu tesařskou pistolí a mrtvolu odvezli do lesa na Tachovsku, tam auto i s tělem zapálili. Údajně to udělali kvůli zisku z následného dědictví. Dnes poslal tachovský okresní soud obviněnou trojici do vazby.

„Po předchozí společné domluvě poškozeného vylákali do bytu v Praze, kde ho brutálně napadli a způsobili mu zranění, v důsledku kterých na místě zemřel,“ uvedla dnes policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Podle informací MF DNES pachatelé poškozeného spoutali a hlavu mu prostřelili tesařskou pistolí, do níž se vsazují velké hřebíky, ty z ní pak letí pod velkým tlakem jako náboj.

„Tělo poté naložili do osobního automobilu, ten zavezli do lesního porostu na Tachovsku, kde vozidlo i s tělem zapálili. Motivem činu mělo být získání finančního profitu z následného dědictví po poškozeném,“ doplnila detaily policejní mluvčí.

Ohořelé torzo těla starosty obce Myslinka Přemysla Holmika našli kriminalisté ve středu 4. října v lese mezi Milíkovem, Benešovicemi a Vrbicí u Stříbra v zavazadlovém prostoru auta. Policisté k případu nechtěli během vyšetřování sdělovat bližší informace, ty poskytli až dnes po poledni.

„Předchozího dne jel poškozený pracovně do Prahy a do místa svého bydliště už se nevrátil, nepodal o sobě žádnou zprávu a bylo po něm vyhlášeno pátrání,“ sdělila Brožová.

V případu vraždy starosty na Tachovsku policie obvinila tři lidi, žádá vazbu

Na případu začali pracovat plzeňští i pražští kriminalisté, kteří ve středu zadrželi v Praze a v Kralupech nad Vltavou tři podezřelé. Čtyřicetiletou bývalou manželku zavražděného podnikatele a dále třiačtyřicetiletého a jednatřicetiletého muže.

Ve čtvrtek policisté trojici obvinili z vraždy. „Žena a dva muži se dopustili tohoto trestného činu formou spolupachatelství,“ uvedla policie na sociální síti X s tím, že vrchní policejní komisařka podala státnímu zástupci podněty k podání návrhů na vzetí všech tří stíhaných do vazby. Soud v pátek návrhu vyhověl.

Obvinění muži se vzdali stížnosti proti uvalení vazby, obviněná žena stížnost podala. Státní zástupce Jakub Kubias uvedl, že se také vzdal tohoto práva. Jde o takzvanou útěkovou vazbu, aby se pachatelé, kterým hrozí vysoký trest, neskrývali.

,