Třicetiletý muž se dožadoval na plzeňské poště, aby mu vydali poukázku na důchod a sociální dávky. Když ji nedostal, vyhrožoval podpálením pobočky. | foto: Krimi Plzeň

Opilý a zfetovaný muž se dožadoval sociální dávky. Hrozil, že podpálí poštu

  • 26
Kriminalisté obvinili z výtržnictví a vydírání třicetiletého muže, který pod vlivem drog a alkoholu vyhrožoval podpálením pošty v Plzni na Slovanech. Důvodem bylo to, že po pracovnici pošty chtěl, aby mu vydala poukázku na vyplacení důchodu a sociální dávky. Ta pro něj ale žádnou složenku neměla.

Incident se odehrál v pondělí dopoledne na pobočce v Habrmannově ulici. „Třicetiletý muž přišel na poštu a u přepážky se dožadoval vydání poštovní poukázky na vyplacení důchodu a sociální dávky. Pracovnice pošty mu sdělila, že uvedená poukázka se na poště nenachází,“ popsala policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Tato informace muže rozčílila a začal vykřikovat, že pokud mu zaměstnanci pošty do půl hodiny peníze nevydají, tak celou poštu podpálí. Že to myslí vážně, stvrdil také tím, že zavolal na tísňovou linku 158 a svůj požadavek znovu zopakoval.

Pracovnice pošty také zavolaly na policii a hlídka agresivního zákazníka zadržela. „Muž měl pozitivní dechovou zkoušku na alkohol a také pozitivní orientační test na pervitin,“ sdělila mluvčí.

Také doplnila, že tohoto jednání se muž dopustil i přesto, že byl v roce 2017 odsouzen za výtržnictví k pěti letům vězení. Nyní je obviněný z výtržnictví a vydírání a soud ho poslal do vazby. Hrozí mu další až čtyři roky za mřížemi.

6. února 2023