Diskuze

Za napadení muže, který zůstal po útoku ochrnutý, padl přísnější trest

Po úspěšném dovolání nejvyššího státního zástupce Pavla Zemana Krajský soud v Plzni zpřísnil trest Jakubu Hlaváčovi. Místo původních 4,5 roku mu uložil pět let vězení. Hlaváč v květnu 2018 v restauraci v Plzni na Slovanech napadl Karla Sankota. Ten po útoku ochrnul na polovinu těla, má poškozené centrum řeči. Soud také omezil jeho svéprávnost.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IN

Když někdo po útoku ochrne, tak je to snad těžké ublížení na zdraví s trvalými následky. Dokonaný trestný čin a ne jen pokus. Trest mi připadá směšný. Tak spíš 12 let a doživotně platit rentu. Nezapomínejte, že to nebyl čin z nedbalosti, ale úmyslný násilný čin.

0 0
možnosti

Kadého advokáta který tyto skutky zlehčuje a svého klienta omlouvá,bych nechal podobnými týpky zpracovat aby dopadli jako oběť.

3 1
možnosti
MH

Hodne se nabizi dotaz, je lepsi se ubranit a jit sedet a nebo nenosit zbrane, nebranit se a pocitat ze zustane clovek ochrnuty do smrti? :-/?

5 1
možnosti
NG

Obhajoba ve stylu "zdravý člověk by neutrpěl takovou újmu" je postavená na hlavu. Nebýt starý, nezlomil by si při pádu krček. Nebýt dítě, neutopil by se. Být trochu sportovně nadán, nedal by se uškrtit. Hloupé, což? Pět let za zpackaný mladý život je žalostně málo. To je fuk, jestli poškozený měl destičku nebo tvrdou lebku, útočník mu způsobil vážnou újmu na zdraví, ať už tak, či tak, prostě zaútočil a zranil ho. Trest má odpovídat dopadu na zdraví i celou rodinu postiženého. Ne že je arogantním výsměchem poškozenému a jeho blízkým, jako se těch 5 let basy jeví..

20 1
možnosti
MH

Presne dnes neni ani jen samotne riziko ze nekdo me da do nosu, popere se, da mi proste pesti protoze jsem spatne vypadal... ale to ze me zmrzaci na zbytek zivota!! :-/ A ano tohle je trest skutecne smesny, ten clovek v poho da kriminal, coz 5 let neni opravdu tragedie a kdo pochybuje se muze nekterych co vysli preptat :-( V poho si dal bude, ale ten poskozeny ten uz to ma konec, ma jen utrpeni. Zkuste mit treba v ruce sroub, co se pri kazdem pohybuju jakoby zarezava do masa a nemuze danou rukou hybat a to mit nekolit let ze jo :-/

A kdo poznal nekoho blizkeho, kdo ma bolesti a zraneni a trpi potom treba 20 let? 30let? Radsi bych sel taky sedet na smesnych 5 let 8-o;-D

4 1
možnosti
MK

Já se přiznám, že tomu českému soudnictví za mák nerozumím. Támhle týpek přepadne známou tenistku, řízne jí do ruky, ukradne šrajtofli a dostane 9 let.

Tady magor dokope mladého kluka s celoživotními vážnými následky a dostane 5 let.

Zdá se to nenormální jenom mně?

18 1
možnosti
MH

Pokud mate nejakou zkusenost se soudem, povi vam i advokat ze je to jak se soudce proste vyspi :-/ A pozor jeste zalezi na odvolani. Soud treba pro Prahu tu a tu rozhodne vic prisne, ale pokud se odvola tak napr soud pro Prahu 1 trest znatelne zmirni a muze ji i dokonce pod minimalni hranici trestni sazby !! :-/

Takze treba priklad, pojedu autem, nekoho srazim, drsne srazim v 50km/h az skonci na JIP. U soudu povim ze to byla vazne nehoda, lituju toho, kez bych mohl vratit cas. Soud ulozi mi treba 2 roky nedpodminene a prihodi mi zakaz rizeni 18 mesicu.

Ja ale budu vykuk, takze se odvolam a soud pro Prahu 1 mi da 15 mesicu podminku a 12 mesicu zakaz rizeni, s tim ze si mohu pak predcasne pozadat kdyz budu sekat dobrotu.

Dotycna osoba ale bude mit nasledky dalsich 20 let, bude se soudit 8x, vymahat penize, platit jeste nekde jineho advokata. Ano dostane neco, ale nebude to na dnes velka palka treba i kdyby 400 - 500 tisic. Leceni a nemoznost ani uz delat ji asi ta castka nevytrhne :-/

Je to realita, pozor z praxe :-/

3 0
možnosti
PK

Proč ten, co z hospodský rvačky odejde po svých, je automaticky ten špatný a musí být potrestán?

1 13
možnosti
OB

O82s77k72a33r 50B63r15u22n23a

18. 6. 2020 13:13

Nechyběl jste hodně ve škole?

2 1
možnosti
JV

J26a78n 64V70i91j48a95n

18. 6. 2020 9:54

Za zničený život se "zpřísněním o půl roku" 5 let! Výsměch spravedlnosti, hanba vás zákonodárců a soudců, hanba státu, který má takové zákony.

Vy jste skutečné nebezpečí této společnosti a když se na Boží mlýny spoléhat nedá, je potřeba vést k odpovědnosti vás!

21 1
možnosti
ML

M20a82t75ě40j 56L98é22b44l

18. 6. 2020 9:49

Přísnější by to bylo, kdyby sám obžalovaný dostal zaslouženou stejnou nálož jakou uštědřil. Půl roku navíc je výsměch. Ale na to už jsme si u nás zvykli ne? Že grázlové dostávají směšné tresty

17 1
možnosti
MH

Směšný trest. A 1,5 milionu za zmrzačení s doživotními následky ,to je taky dobrej ,,vtip,,. Je vidět, že lidský život u nás nemá příliš velkou cenu.

19 1
možnosti
MH

Neni to moc, jen operace lita v poho na 100 - 200tisic, takze to hodne rychle projede plus kdyz nemuze pracovat, pripadne mu neni priznana kompletni invalidni duchod, tak z toho moc dlouho nevyzije. Sice hodne lidi by tu napsalo, bude mit duchod, ale dnes je to tak prisne ze klidne davaji 2 stupen a na ten vyssi uz lidi nedosahnou :-/

2 1
možnosti
RO

Jó hospoda, to je kontaktní sport. Pan voják si tam měl brát helmu jako Petr Čech.

2 4
možnosti
VL

Hlavně po takové autonehodě co přežil se měl už navždy vyhýbat hospodským konfliktům a nejít rvačce naproti.

5 0
možnosti