Z koruny vzrostlé borovice pomáhali paraglidistce hasiči. Ženě se nic nestalo. | foto: Policie Pardubického kraje

Paraglidistka zůstala viset v lese 10 metrů nad zemí, dolů jí pomohli hasiči

  • 0
Silný vítr zkazil v neděli odpoledne dvojici paraglidistů na Chrudimsku přistání. Žena zůstala viset v koruně borovice v lese, muž narychlo přistával na louce a utrpěl zranění. Paraglidistce se nic nestalo.

Hasiči přijali oznámení o pádu paraglidistky visící na stromě ve výšce asi 10 metrů nedaleko obce Srbce na tísňovou linku v neděli po 15. hodině.

Čtyři jednotky včetně lezecké skupiny z Chrudimi pak vyrazily ženě na pomoc.

„Na místě jsme zjistili, že druhý paraglidista, který pád viděl, se snažil přistát, ale zranil se. Lezecká skupina zajistila ženu na stromě a slanila se s ní na zem, oba účastníky nehody si převzala do péče zdravotnická záchranná služba,“ uvedli hasiči na sociálních sítích.

Dechové zkoušky, které policisté na místě provedli, byly negativní. V pořádku bylo i letecké osvědčení u ženy, kterou hasiči sundávali z koruny vzrostlé borovice. Muže převáželi záchranáři do nemocnice, jeho osvědčení policisté ještě prověří.

„Posádka předala paraglidistu se středně těžkým zraněním na chirurgii pardubické nemocnice,“ řekla mluvčí záchranky Alena Kisiala.

Záchranáři pracovali s prvotním oznámením, že na místě havarovali tři paraglidisté, třetí účastník ale u nehody nebyl.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz