Osobní auto bylo po střetu zcela zdemolováno.

Osobní auto bylo po střetu zcela zdemolováno. | foto: HZS Pardubického kraje

Řidič zemřel při střetu s kamionem, zásah záchranářů komplikoval déšť a vichr

  • 0
Tragická nehoda se stala ve čtvrtek v podvečer na obchvatu Chrudimi mezi Medlešicemi a Vestcem, kde se osobní auto čelně srazilo s kamionem. Padesátiletý řidič nákladního auta utrpěl zranění, muž z osobního vozu na místě zemřel.

Nehoda se stala na silnici I/37. Oba vozy byly po střetu mimo komunikaci v příkopu. Ve zcela zdemolovaném osobním voze zůstal zaklíněný řidič, který na místě podlehl zraněním.

„Situace byla velmi náročná. Zem byla silně podmáčená a po celou dobu zásahu vydatně pršelo a foukal velmi silný vítr. Po zadokumentování nehody policisty jednotka hasičů bezvládné tělo z auta vyprostila,“ řekla mluvčí hasičů Vendula Horáková.

Dechová zkouška na alkohol byla u řidiče kamionu negativní. „Okolnosti a příčiny dopravní nehody jsou předmětem dalšího vyšetřování,“ řekla policejní mluvčí Markéta Janovská.

Čtvrteční počasí také poškodilo plechovou garáž v Sobětuchách na Chrudimsku. Silný vítr ji odnesl přes plot, zastavila se až o stojící auto a plech pak hrozil pádem na silnici. Hasiči konstrukci převrátili, odnesli zpět a zajistili proti větru.