VIDEO: Policisté chytili ujíždějícího motorkáře, dostihli i opilce v autě

  • 16
Přesně dvanáct hodin po sobě pronásledovali pardubičtí policisté tento týden dva ujíždějící řidiče. Nejdříve v Pardubicích, potom v Lázních Bohdaneč. V obou případech je dopadli a zveřejnili i videozáznam z honiček.

V prvním případě před strážci zákona prchal řidič motocyklu Piaggio X9 500, který neuposlechl výzev k zastavení v pardubických Polabinách na ulici kpt. Bartoše.

Ujížděl policistům směrem k vlakovému nádraží, přes železný most, za kterým odbočil vpravo na stezku podél řeky Labe směrem na městkou část Svítkov. Vzhledem k tomu, že cesta je zde poměrně hodně úzká, nepodařilo se policistům motocykl předjet.

„V protisměru jim však již jela na pomoc další hlídka. Po nějaké době motocyklista vjel na pole s řepkou. Tam ho policisté už po svých dostihli, za použití donucovacích prostředků svedli na zem a spoutali ho,“ popsala mluvčí krajské policie Markéta Janovská.

Policisté vzápětí zjistili, že jim ujížděl třicetiletý muž, který má zákaz řízení. Opilý sice nebyl, ale odmítl podstoupit test na drogy.

Nyní je podezřelý z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu hrozí až dva roky vězení.

Strom minul jen o pár centimetrů

Přesně za 12 hodin pronásledovali policisté osobní vozidlo v Lázních Bohdaneč. Všimli si totiž, že z autobusového nádraží vyjíždí smykem červená Škoda Felicia. Chtěli ji proto zastavit, jenže řidič šlápl na plyn a začal ujíždět směrem k obci Rybitví.

„Felicie v mírném horizontu a přes plnou čáru odbočila vlevo směrem k místní části Horka. Po krátké době řidič nezvládl řízení, o několik centimetrů minul strom a při odbočení vpravo dostal smyk a havaroval do plotu. Ve vozidle cestovaly tři osoby, žádná z nich nebyla zraněna,“ uvedla Markéta Janovská.

Záhy vyšlo najevo, že je třiadvacetiletý pirát silnic opilý, nadýchal 1,28 promile. Případem se dále zabývají policisté ze skupiny dopravních nehod, kteří mladíkovi zadrželi řidičský průkaz. Muž se bude zpovídat z ohrožení pod vlivem návykové látky.