Osmnáctiletá Simona Macháčová čelí obžalobě z brutální vraždy svého známého. (12. září 2018) | foto: Josef Gabzdyl, iDNES.cz

Náctiletá jde za vraždu muže na 18 let za mříže. Umírajícího si natáčela

  • 217
Za brutální vraždu sedmatřicetiletého muže si devatenáctiletá Simona Macháčová definitivně odpyká 18 let. Trest uložený ostravským krajským soudem dnes potvrdil Vrchní soud v Olomouci. Mladá žena se k vraždě přiznala, před soudem však žádala mírnější trest.

Studentka hranické střední školy podle soudu muže ubodala na ubytovně v Suchdole nad Odrou na Novojičínsku. Zasadila mu třináct ran dvěma noži, umírajícího si navíc natáčela na mobil. Podle rozsudku to byla vražda spáchaná zvlášť surovým způsobem.

Dívka z Oder na Novojičínsku nebyla dosud trestaná. Studovala bezpečnost a právo, druhý ročník musela kvůli častým absencím opakovat. Důvodem byly její psychické problémy.

Soud zohlednil při uložení trestu to, že svého činu litovala a vraždu spáchala krátce po dovršení plnoletosti. Původně jí hrozilo 15 až 20 let vězení.

Se svou obětí, otcem dvou dětí, se sblížila poté, co odešla od rodičů a krátce bydlela u své tety. U ní muže potkala. 

Prý se do něj zamilovala a asi třikrát se sexuálně sblížili, jednou však přes její odpor. Dívčina matka proto na muže podala trestní oznámení.

V osudnou neděli 4. března muž dívce volal, že by se mohli setkat v restauraci v Suchdole nad Odrou a problémy si vyříkat.

Poprvé odmítla, podruhé po několika hodinách, když už vypila půl litru vína, nabídku přijala. Kamarádi ji odvezli na smluvené místo a s mužem pak vypila ještě jedno pivo a pět velkých rumů.

Dívku soudí za brutální ubodání známého, tělo s noži si natáčela na mobil

Poté se přesunuli na ubytovnu, kde se s mužem opět pohádali. Když spory vyvrcholily, dívka svého bývalého přítele třináctkrát bodla, použila přitom dva nože.

Rány mířily především do hrudi a krku. Jeden nůž žena zarazila do hrudníku své oběti celou čepelí až po rukojeť, druhý nůž uvízl pod ohryzkem. V mobilu Macháčové pak policisté nalezli 18 fotografií a dva videozáznamy, na kterých si umírajícího muže natáčela.

Krajský soud v Ostravě začal projednávat vraždu 38letého muže na ubytovně v Suchdole nad Odrou na Novojičínsku 12. 9. 2018:

12. září 2018

,