Diskuze

Odsouzený podvodník se skrýval 14 let, při dopadení se nezmohl na odpor

Začátkem milénia z více než dvacítky lidí pod záminkou investic vylákal 11,5 milionu korun, peníze ale nevrátil. Už při vyšetřování podvodů zmizel, chyběl i u soudu a nenastoupil ani do věznice. Teprve po čtrnácti letech policisté muže z Novojičínska našli. Byl tak překvapený, že se nezmohl na odpor.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Skrýval se v baráku po rodičích? 14 let? No co na to říct než, že máme skvělé vyšetřovatele s logickým uvažováním a že jim po tolika letech došlo se podívat tam kam měli kouknout jako první a sledovat to tam.

0 0
možnosti
MJ

Budeš se muset furt skrývat, jako štvanec! Jednou Tě stejně dostanou!

-Sam Trapani

1 0
možnosti
RB

14let super zivota, ted k tomu navrch dalsi devitka.. tos to skvele vymyslel, mysliteli.

10 0
možnosti
EK

týjo, kde se tak asi může hledaný schovávat? barák po rodičích je to asi poslední, co by mě napadlo.

a jinak - nevidím důvod, proč ho trestat. Lidé mu peníze dali dobrovolně. Pochybuji, že by fungoval pod nějakou společností, jakkoliv pofidernou. Prostě si představovali, jak jsou chytří, a jen se ujistili o tom, jak jsou blbí.

Několik let jsem pracovala pro stavební spořitelnu a finanční skupinu banky jako obchodní zástupce. Byla to jedna z mála možností, jak vyzvedávat včas ze školky děti. Mám vš ekonomické vzdělání a lidem jsem doporučovala jen to, co pro ně bylo vzhledem k jejich profilu dobré. Nelhala jsem. Nepodváděla. Nehleděla na svůj prospěch, ale primárně na ten jejich. A tolik lidí se ke mně chovalo hnusně... Tak si říkám, že třeba měli lepší pocit z investice s tímto pánem. Přeju jim ho.

9 1
možnosti
IF

I66v93a91n 20F77u51č93í82k

1. 9. 2023 18:01

Tak trestní zákoník je jasný - "Kdo sebe nebo jiného obohatí tím, že uvede někoho v omyl, využije něčího omylu nebo zamlčí podstatné skutečnosti, a způsobí tak na cizím majetku škodu nikoli nepatrnou, bude potrestán odnětím svobody..."

Jinak právě takoví lidé, jako dotyčný, vzbuzují apriori nedůvěru vůči obchodním zástupcům nabízejícím finanční služby. To, že se k vám někteří chovali hnusně je jistě jiná věc, ovšem v dané oblasti se bohužel pohybuje až příliš mnoho lidí, kteří hledí především na svůj prospěch, nebo svému oboru nerozumí. Takže ostražitost při takových jednáních je určitě na místě.

0 0
možnosti
MW

M33a50r57e60k 17W34o85l66f

1. 9. 2023 15:38

Kdyby se blbec nechal zavrit Tak uz byl nejmin 5 let venku. Takhle ma 14 let samo vezeni a navdavkem dostane tech skoro 10 ve veznici.

6 0
možnosti
MN

A co těch 11 mega? Dovoluji si tipnout: výherní automaty?

4 0
možnosti
RO

To nevypadá, že by si během těch let těch peněz kdovíjak užíval... Naházel je do beden?

2 0
možnosti
PV

Nevím, školy nemám, ale to mu nestálo za to utíkat, ne, když byl stejně schovaný na jednom místě. Ve vězení by navíc dostával stravu zadarmo.

0 0
možnosti