V pytli našli policisté několik slepic. Dvě z nich už předtím uhynuly. | foto: PČR

Za týrání slepic dostal Ostravan 200 hodin obecně prospěšných prací

  • 15
Muž z Ostravy, který v červnu nechal darované slepice trápit zavázané v pytli na balkoně, si svůj prohřešek nejspíš bude muset odpracovat. Soud mu nařídil, že musí vykonat 200 hodin obecně prospěšných prací.

Okresní soud v Ostravě v případu rozhodl formou trestního příkazu, tedy bez hlavního líčení. Verdikt ještě není pravomocný.

„Státní zástupce nebo obžalovaný mají osm dní na to, aby podali proti tomuto trestnímu příkazu odpor,“ objasnil mluvčí soudu Lukáš Delong. V takovém případě by bylo nařízeno hlavní líčení.

Muž žijící v ostravských Mariánských Horách dostal v červnu v práci darem šest slepic. Ty nechal trápit v lýkovém pytli zhruba čtyřiadvacet hodin na balkoně svého bytu a to i v době, kdy venku panovaly vysoké teploty.

Policisty zavolali kolemjdoucí, kteří si všimli hýbajícího se pytle na balkoně a mysleli si, že je v něm uvězněn pes.

Když policisté pytel rozvázali, ze šesti slepic už byly dvě mrtvé. Podle veterinářky uhynuly vlivem přehřátí, dehydratace a udušení.

Muž argumentoval tím, že slepice chtěl zabít a sníst, což musel odložit kvůli jiným povinnostem. Neuvědomil si prý, že by jim pobyt v pytli mohl vadit (o případu jsme psali více zde).