ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Adobe Stock

Ženu soudí za kuplířství, k prostituci podle spisu nutila i šestnáctiletou

  • 7
Krajský soud v Ostravě se začal zabývat případem třiašedesátileté ženy z Českého Těšína. Je obžalovaná, že na Karvinsku dlouhodobě organizovala prostituci pro nejméně devět žen či dívek. Jedné z nich, kterou podle žalobce nutila k poskytování sexuálních služeb, v té době bylo teprve 16 let.

„Od prostitutek inkasovala část vydělaných peněz,“ uvedlo státní zastupitelství. Žena je obžalovaná z obchodování s lidmi, ohrožování výchovy dítěte a kuplířství. Hrozí jí až 12 let vězení.

„Cítím se nevinná,“ řekla dnes žena novinářům. Připustila ale, že v obžalobě je přibližně polovina věcí pravdivých.

Odmítla, že by věděla o tom, že dívce je 16 let. „Její matka byla moje kamarádka. Tvrdila, že dceři je 18. Když jsem se dozvěděla pravdu, okamžitě jsem zakročila,“ řekla žena.

Obviněna byla původně i dívčina matka. Ta se ale v přípravném řízení se státní zástupkyní dohodla a přijala čtyřletý nepodmíněný trest.

Souzená žena naopak dohodu nejprve odmítla. Dnes o ní ale znovu začala uvažovat. Státní zástupkyně pro ni totiž chce žádat sedmiletý trest. Původně ženě v návrhu dohody o vině a trestu nabízela trest o více než tři roky kratší.

Obžalovaná a její advokát si proto dnes vzali čas na rozmyšlenou. Soudce jednání přerušil a pokračovat bude v úterý.

Dívka měla i sto klientů měsíčně

Podle obžaloby šestnáctiletou školačku k ženě přivedla v roce 2020 dívčina matka. Dceři podle policie vyhrožovala, že pokud se nepodvolí, bude muset opustit rodinu a už neuvidí své sourozence. Dívka, která v té době měla minimální sexuální zkušenosti, nátlaku podlehla a souhlasila.

Matka s dnes obžalovanou ženou ji nafotili v erotických pozicích a fotky používaly při inzerování nabídky. Podle zmocněnce poškozené dívky se k ní obě ženy chovaly jako ke zboží. Určily i cenu. Za hodinu s dívkou si účtovaly dva tisíce korun. O peníze se pak dělily stejným dílem.

Podle informací, které před časem zveřejnila policie, měla školačka i 100 klientů měsíčně, a to po dobu přibližně jednoho roku. Zmocněnec dodal, že tímto jednáním obě ženy zasáhly do dívčiny integrity a snížily důstojnost jejího života. Proto také požaduje jako odškodnění částku 500 tisíc korun.

Obžalovaná žena na Karvinsku organizovala podle obžaloby prostituci i dalším ženám. Bylo jich minimálně devět. Vydělávala si takto od roku 2005 až do loňského roku. Inkasovala dohromady okolo milionu korun. Peníze použila pro svou potřebu. Platila z nich dovolené či je utratila v hernách.

,