Jednašedesátiletá žena utrpěla v noci rozsáhlé popáleniny při požáru domu v...

Jednašedesátiletá žena utrpěla v noci rozsáhlé popáleniny při požáru domu v Kojkovicích, místní části Třince na Frýdecko-Místecku. Záchranáři u ohně zasahovali ve dvě hodiny ráno. (28. 3. 2023) | foto: HZS MSK

Žena se vážně popálila při požáru domu v Třinci, je v ohrožení života

  • 0
Rozsáhlé popáleniny utrpěla dnes nad ránem jednašedesátiletá žena při požáru domu v Třinci na Frýdecko-Místecku. Její stav zdravotníci označili za život ohrožující, řekl to mluvčí krajských záchranářů Lukáš Humpl. Podle mluvčí hasičů Kamily Langerové požár způsobil škodu milion korun.

Záchranáři u požáru zasahovali asi dvě hodiny po půlnoci. „Ošetřovali jsme jednašedesátiletou ženu, která se v domě, kde hořelo, nacházela. V okamžiku příjezdu byla při vědomí, zasahující lékař však zjistil, že utrpěla rozsáhlé popáleniny na více částech těla,“ uvedl Humpl.

Doplnil, že plameny zasáhly hlavu, dýchací cesty, ruce, nohy i trup. „Stav pacientky byl život ohrožující. Posádka musela postiženou uvést do umělého spánku, zajistit její dýchací cesty intubací a převést na přístrojem řízenou ventilaci,“ řekl Humpl.

Po poskytnutí první pomoci sanitka zraněnou ženu převezla do popáleninového centra Fakultní nemocnice Ostrava.

Mluvčí hasičů Langerová doplnila, že hořelo v rodinném domě. Plameny zasáhly hlavně střechu a první podlaží objektu. „Příčinu požáru momentálně neznáme,“ uvedla. Informaci o zdravotním stavu popálené ženy ČTK zjišťuje.