ilustrační snímek | foto: Zdeněk Němec, MAFRA

Bezdomovec ve Frýdku-Místku v opilosti pobodal muže, motivem byla zřejmě nevěra

  • 3
Pokusem o vraždu, který se stal na konci září ve Frýdku-Místku, se nyní zabývají krajští kriminalisté. V opilosti a po hádce tam útočník napadl a pobodal mladšího muže. Motivem útoku byla údajná nevěra poškozeného s přítelkyní pachatele, jež se na místě činu také nacházela. Právě ona přivolala raněnému záchranku.

Celý incident se odehrál v Komenského sadech ve Frýdku-Místku na konci září, kdy se osmašedesátiletý pachatel po požití alkoholu pohádal s čtyřiatřicetiletým mužem. Hádka nakonec vygradovala a starší muž nožem napadl toho mladšího. Poškozeného několikrát zasáhl do horní části těla.

Na místě činu se v té době nacházela také přítelkyně útočníka. „Zapojila se do obrany poškozeného a došlo u ní k lehkému zranění. Přivolala také zdravotníky,“ okomentovala mluvčí moravskoslezských policistů Pavla Jiroušková.

Muž málem uškrtil expřítelkyni, je upoutaná na lůžko s podporou dýchání

Raněného převezli záchranáři ve vážném stavu do nemocnice. Důvodem celého konfliktu měla být údajná nevěra mezi mladším mužem a přítelkyní útočníka a podle informací iDNES.cz jsou všichni zúčastnění lidé bez domova.

Pachatele policisté zadrželi na místě činu a muž nyní čelí obvinění z pokusu o vraždu. „Obviněný je stíhán vazebně a hrozí mu trest odnětí svobody patnáct až dvacet let nebo výjimečný trest, a to také z důvodu, že v minulosti byl za obdobnou trestnou činnost odsouzen,“ doplnila Jiroušková.

22. prosince 2022