Diskuze

Klub ANO v Ostravě opustil další zastupitel, Macura chce jednat o nové koalici

Ostravská koalice, kterou tvoří ANO se Spolu (ODS, KDU-ČSL a TOP 09) a Piráty, přišla o většinu v městském zastupitelstvu. Důvodem je pokračující štěpení nejsilnějšího politického klubu a vítěze komunálních voleb, hnutí ANO. Dnes ho opustil další člen, zastupitel Maxim Pachomov. Macura dnes řekl, že začne vyjednávat o nové koalici.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PD

Je otázkou, zda se "rebelové" nepřepočítali. Podporu veřejnosti zaručenou rozhodně nemají. Není vyloučeno, že voliči dají v příštích volbách hlas spíše hnutí ANO než jim, kteří jsou a budou označováni bývalými spolustraníky za zrádce a konjunkturalisty.

0 0
možnosti

J96a70n 35Š55i68ř35i44n27a

28. 3. 2023 8:46

Fakticky je to v Ostravě patová situace, jediná trochu myslitelná koalice s většinou je SPOLU, Nezařazení (bývalá středopravicová část ostravské ANO), Ostravak, Piráti a STAN. Ale to by musel Semerák upozadit své soukromé podnikatelské zájmy a neodmítat koalici s Piráty. SPOLU a Piráti už s levicovým zbytkem ANO do koalice nepůjdou. A s SPD nepůjde do koalice nikdo kromě ANO a možná Ostravské levice, což je dohromady jen 25 hlasů. Tak to dopadá, když do lokální politiky začnou kecat Bureš a jeho vlezdoprdelkové Havlíček se Schillerovou a Vondráčkem - právě ti jsou totiž přímo osobně zodpovědní za současnou situaci - před tím, než ti výše jmenovaní poslali do Ostravy Richtera (volební manažer ANO nebo jakou to má v ANO funkci), tak měl Macura pořád podporu zbylé části ostravské ANO.

2 0
možnosti
Foto

To vypadá, jako že se lidé začínají probírat ...

1 0
možnosti
PS

Andrejovi se to nějak sype. Holt záleží na tom, kdo opravdu maká a ne jen o tom 10 let kecá.

0 0
možnosti
EK

Macura si hraje na slušňáka.😁 Když je tak čestný, proč prodal vodu opět Francouzům? Místo, aby vrátil vodu lidem a byla levnější, tak se zase podepsala smlouva na další roky. Co mu Francouzi slíbili?Tak jak to myslí s občany? Nejsem jeho voličem, ale to co předvádí je hnus. Jen aby zůstal u korýtka.

0 1
možnosti
DM

Vy jste úplně mimo. Víte vůbec jaký je poměr vlastnictví v OVAK a.s. Vy prodavacko vody.

1 0
možnosti
JD

Je zajímavé, že drolení ANO započalo právě v Ostravě, o které se vždycky mluvilo jako o pevné baště hnutí. Čím to je? Kde pražská centrála udělala chybu?

4 0
možnosti
PS

Angažovala v Ostravě lidi, kteří pro lidi opravdu makali.

1 0
možnosti
Foto

Vlastní názor se v ANO netrpí.

10 4
možnosti
JK

Jedině vlastní názor vůdce ;-D

6 1
možnosti
VG

Šílené KS za 3 miliardy a byty žádné. ODS s ANO se opeří.

0 0
možnosti
DM

Vy máte pocit, že v Ostravě, která se kontinuálně vylidnuje chybí byty. No nejsou zdarma a za 300 nájemného jak to měli haviři za Komancu. Asi Vám to chybí. Druhá možnost je, že jste developer jako pán Semerak. A ty prachy byste hezký roztocila.

0 0
možnosti
Foto

Podrazníci a falešní političtí hráči zakládají novou buňku. S takovými se může spojit leda něco podobného.

5 7
možnosti
PK

Takže klasika . Ze strany odejít , ale u korýtka zůstat , tam se dobře mlaská .Rv

5 1
možnosti