ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Darek Štalmach, MF DNES

Frýdek-Místek už má několikrát odložený obchvat, zatím ale jen krátkou část

  • 3
Řidiči jedoucí z Ostravy do Beskyd se nově mohou vyhnout kruhovým objezdům a světelné křižovatce v Beskydské ulici ve Frýdku-Místku. ŘSD totiž po několika odkladech zprovoznila alespoň část první etapy obchvatu města.

„Řidiči mohou nově využít propojení dálnic D56 a D48 a zbývající části první etapy obchvatu. Kvůli chybějícímu stavebnímu povolení jsme zatím nemohli zprovoznit část první etapy obchvatu ve směru od Příbora,“ konstatoval při zahájení provozu generální ředitel ŘSD Radek Mátl.

Napojení od Příbora by podle něj mohli řidiči začít využívat zhruba od konce prázdnin. „Do konce července očekáváme vydání nového stavebního povolení, se zhotovitelem jsme dohodnuti, že stavbu dokončí během dalších čtyř týdnů,“ uvedl.

Následně Mátl dodal: „Pak by se už mohlo po této části obchvatu jezdit v plném profilu. Druhou etapu stavby obchvatu chce ŘSD, alespoň částečně, v jednom pruhu, zprovoznit do konce roku. Plnému zprovoznění brání problémy se sesuvem svahu nedaleko Starého Města, které musel stavitel řešit.

Samotnou stavbu pronásledovaly velké problémy. Naposledy v únoru, kdy část stavby přišla po rozhodnutí Nejvyššího správního soudu o stavební povolení. Práce na budování obchvatu se tak na některých místech musely přerušit.