Nabouraný vůz BMW, ve kterém jel řidič s více než čtyřmi promile alkoholu. | foto: Policie ČR

Řidič měl v poledne přes čtyři promile, po nehodě ho zadrželi lidé

  • 12
Díky pomoci svědků zadrželi policisté na Karvinsku řidiče, který seděl v poledne za volantem s více než čtyřmi promile alkoholu v těle. To se projevilo i při jeho jízdě, protože vůz neudržel na vozovce a boural.

Dvaačtyřicetiletý muž jel před několika dny v BMW po silnici I/67 ve směru od Bohumína na Karvinou. 

„Během své nekoordinované jízdy sjel v obci Dětmarovice mimo silnici a pravou částí svého vozu narazil do zaparkovaného automobilu Volkswagen Transporter,“ uvedla policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

To mu nezabránilo v další jízdě, naštěstí po asi sto metrech odbočil na parkoviště, kde zůstal stát. Tam ho zadrželi svědci nehody, kteří rovněž přivolali policisty.

„Policisté dopravního inspektorátu řidiči v poledne naměřili 4,2 promile alkoholu v dechu. Na místě byl nejenom zadržen on, ale zajištěno bylo i jeho osobní vozidlo,“ řekla policejní mluvčí.

Opilec za volantem naboural v Dětmarovicích na Karvinsku do automobilu Volkswagen Transporter.

Viník nejprve putoval na protialkoholní záchytnou stanici, poté na policejní služebnu, kde mu v rámci zkráceného přípravného řízení sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

„ V následujících dnech muž bude potrestán a je ohrožen trestem odnětím svobody až na jeden rok, peněžitým trestem nebo zákazem činnosti. Jeho předběžně zajištěné osobní vozidlo, na které je pohlíženo jako na nástroj k páchání trestné činnosti, může propadnout státu,“ nastínila možný vývoj mluvčí Viačková.