ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Policie ČR

U Hlučína zemřel za svítání cyklista, nebyl osvětlen a zřejmě měl sluchátka

  • 15
Na Hlučínsku ráno zemřel cyklista po srážce s autem. Krátce před sedmou hodinou přejížděl dvouproudovou silnici. Podle dosavadních zjištění policie nebyl osvětlený, jel bez helmy a v uších měl zřejmě sluchátka.

Jednačtyřicetiletý muž jel na kole po cyklostezce kolem řeky ve směru od obce Jilešovice k chatové osadě Loděnice v Děhylově. Dvouproudovou silnici spojující Děhylov s Hlučínem přejížděl ve chvíli, kdy po ní projížděl autem sedmadvacetiletý muž z Ostravy. 

„Podle všech doposud zjištěných skutečností vjel cyklista z levé strany bezprostředně do jízdní dráhy automobilu, na což řidič nedokázal zareagovat a došlo ke střetu,“ uvedl opavský policejní mluvčí René Černohorský. 

Cyklista na sobě v brzké ranní hodině neměl reflexní prvky a jel na neosvětleném kole. Podle dalších informací policie navíc neměl na hlavě helmu. „A v uších měl mít sluchátka,“ zmínil Černohorský. 

Po nárazu jednačtyřicetiletý muž na místě zemřel. „Zasahující lékař prvotním vyšetřením zjistil poranění hlavy, hrudníku a horních končetin. Přes časně a kvalitně provedenou první pomoc, rychlý příjezd posádek zdravotnické záchranné služby i všechna provedená léčebná opatření, podlehl muž na místě svým mnohočetným vážným poraněním,“ informoval krajský mluvčí záchranářů Lukáš Humpl. 

Nikdo další nebyl při nehodě zraněn. Policisté další okolnosti tragické nehody nadále prošetřují. Pomohly by jim i svědecké výpovědi.

„Podnětné informace mohou lidé kdykoliv sdělit na opavské policejní číslo 974 737 581, případně na bezplatnou linku tísňového volání 158,“ dodal policejní mluvčí.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz