Řidič skončil s autem na střeše na zahradě rodinného domu v obci Pražmo. (29. května 2022) | foto: HZS Moravskoslezského kraje

Auto vlétlo na zahradu rodinného domu a převrátilo se na střechu

  • 3
V noci na neděli vyjížděly všechny složky integrovaného záchranného systému do obce Pražmo na Frýdecko-Místecko. Řidič skončil s autem na střeše na zahradě rodinného domu. Jeden člověk byl zraněn. Vůz vytáhl speciál hasičů.

„Dvě jednotky profesionálních hasičů v noci zasahovaly u dopravní nehody osobního automobilu v obci Pražmo na Frýdecko-Místecku. Nehoda byla na tísňovou linku ohlášena osm minut před třetí hodinou ranní. K zásahu byli vysláni hasiči ze stance HZS MSK v Nošovicích,“ uvedl krajský mluvčí hasičů Jakub Kozák.

Auto skončilo na na zahradě rodinného domu, kde se převrátilo na střechu. Při události se zranil jeden člověk, kterého si převzala do péče záchranná služba.

„Muž měl středně těžké poranění, nebylo to nic vážného,“ řekl iDNES.cz krajský mluvčí záchranné služby Lukáš Humpl.

Velitel hasičů si k vytažení auta ze zahrady vyžádal speciální vůz. „Ze stanice HZS MSK Ostrava-Zábřeh tak k události vyrazila Tatra s hydraulickým nakládacím jeřábem,“ popsal Kozák.

Hasičům se podařilo auto dostat na silnici, kde si ho převzala odtahová služba.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz