V akci opětovně byl moravskoslezský záchranářský vrtulník.

V akci opětovně byl moravskoslezský záchranářský vrtulník. | foto: ZZS MSK

Motocyklista v bezvědomí ležel v potoce, utrpěl vážná poranění hlavy

  • 12
Velmi vážná nehoda se stala v sobotu dopoledne v Karviné. Lidé si tam všimli motocyklisty, který v bezvědomí ležel v potoce. Přivolaní záchranáři zjistili, že má nejspíše vážně poraněnou hlavu a vrtulník ho přepravil do nemocnice. Policie se zabývá příčinami nehody.

Nehoda se stala po jedenácté hodině v Karviné - Novém Městě v ulici Olšiny. Záchranářům lidé volali, že v potoce leží v bezvědomí motocyklista.

Na místo vyrazila sanitka a z ostravské základny také záchranářský vrtulník. Při jejich příjezdu už muže vytáhli na břeh. „Prvotní lékařské vyšetření ukazovalo na poranění hlavy i mozku a podchlazení, vyloučit však nebylo možno ani další zranění. Pacient se nalézal v přímém ohrožení života,“ konstatoval mluvčí krajských záchranářů Lukáš Humpl.

Zasahující lékař musel provést intubaci dýchacích cest a převedl ho na přístrojem řízenou ventilaci, protože pacientovo dýchání selhávalo.

Po dalších léčebných zákrocích těžce zraněného muže přepravil vrtulník na urgentní příjem ostravské fakultní nemocnice.

Policisté zjistili, že muž jel na motocyklu TM Racing a ze zatím nezjištěných příčin narazil v ulici Olšiny do betonového mostku. „Při nehodě poničil dopravní značení a vzápětí přepadl do potoka,“ řekla policejní mluvčí Pavla Jiroušková.

Vyšetřování pokračuje, policisté také nařídili odběr krve kvůli případnému zjištění užití návykových látek.