Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Mladík vydíral dlužníka i jeho otce. Když přijel pro peníze, zatkla ho policie

  • 13
Zbitím a fyzickou likvidací vyhrožoval devatenáctiletý mladík z Ostravy údajnému dlužníkovi a jeho otci. Když i s kumpánem přijeli pro peníze nebo naplnit své výhrůžky, vpadli do náruče policistům.

Údajná dlužná částka se měla pohybovat mezi čtyřmi a pěti tisíci korun. Mladík obnos včera po poledni vymáhal po otci dlužníka, přitom vyhrožoval násilím.

"Asi o hodinu později zaslal mladý vyděrač ze svého mobilního telefonu zprávu na mobil mužova syna. V ní byl detailně popsán čas a způsob předání dlužné částky a také trest za to, když dlužník a jeho otec na tyto podmínky nepřistoupí. Mladík opět vyhrožoval vymahači a fyzickou likvidací," uvedl ostravský policejní mluvčí Petr Svoboda.

Vyděrač volal, když byli na policii

Muž na nic nečekal a se synem šli případ ohlásit na policejní služebnu v Ostravě-Hrabůvce. Když policistům líčili celý děj, mladík se jim znovu ozval. "Sdělil, že když oba nepřišli na smluvené místo, jedou si pro peníze k nim domů," přiblížil mluvčí.

Kriminalisté společně s informovanými policisty vyrazili do místa bydliště. Přijeli právě ve chvíli, kdy k domu dorazili i mladý vyděrač s ještě mladistvým kumpánem. "Policisté oba zadrželi a převezli na policejní oddělení," řekl Svoboda.

Dospělému pachateli hrozí za trestný čin vydírání až čtyřleté vězení, mladistvému společníkovi polovina. "Poškozený se zachoval naprosto ukázkově. Celou záležitost okamžitě nahlásil a vše ostatní již nechal na policistech," zakončil policejní mluvčí.