Socha Bojovník, která zmizela z karvinského parku. | foto: Policie ČR

Z parku v Karviné mizí bronzové sochy. Po Živém prameni je pryč i Bojovník

  • 6
Po symbolu karvinských lázní, bronzové soše ženy umístěné ve vodní nádrži v místním parku, ukradl neznámý zloděj rovněž plastiku zvanou Bojovník. O pomoc s hledáním pachatele požádaly Lázně Darkov i veřejnost, za informace vedoucí k nalezení nabídly odměnu 20 tisíc korun.

„Zatím neznámý pachatel ukradl v karvinských lázních Darkov sochu ženy nazvanou Živý pramen. Socha byla umístěna v parku poblíž společenského domu lázní, ve vodní nádrži, která je během sezony vypuštěna. Ke krádeži došlo během víkendových dnů, v noci ze soboty na neděli,“ informovala už ve čtvrtek policejní mluvčí Zlatuše Viačková. Škoda podle ní přesáhne deset tisíc korun.

Pro Lázně Darkov má však socha nevyčíslitelnou hodnotu, uvedl jejich mluvčí Miroslav Slaný. „Je symbolem našich lázní a máme ji i v našem logu,“ podotkl Slaný.

„Vůbec netušíme, jak mohlo ke krádeži dojít. Park je hlídaný a bronzová socha je poměrně těžká. Muselo to být dílo více lidí, je pravděpodobné, že použili i nějakou techniku,“ dodal mluvčí.

Bojovník přišel na tři sta tisíc

„Pokud jste si o víkendu výše uvedeného data všimli v parku neobvyklého pohybu osob nebo techniky, hlaste to prosím lázním či policii. Lázně nabízejí za informace vedoucí k dopadení pachatele a navrácení sochy odměnu,“ žádají Lázně Darkov.

Jenže to není vše, Policie ČR totiž nově pátrá po další soše z parku.

„Oznámení o jsme přijali během pátečního dne. Z podstavce je pryč bronzová plastika s názvem Bojovník s výškou 260 centimetrů a šířkou 100 centimetrů, která byla umístěna na travnaté ploše poblíž zastávek městské dopravy. Pořizovací cena díla je 300 tisíc korun,“ uvedla policejní mluvčí Viačková.