ilustrační snímek

ilustrační snímek

Mladík v Havířově vypil smrtící drogový koktejl, policie stíhá dva muže

  • 15
Tragický následek mělo pro dvacetiletého muže z Havířova požití koktejlu smíchaného z několika druhů drog a alkoholu. Život mu nezachránil ani převoz do nemocnice. Policie v případu stíhá dva muže, které obvinila z prodeje drog a přípravy smrtícího nápoje.

Neštěstí se stalo předminulý víkend, kdy mladík s partou kamarádů obcházel havířovské bary. V podniku na Dlouhé třídě mu údajně najednou začalo být zle, přestával vidět a nakonec upadal do bezvědomí.

Obsluha baru proto přivolala záchrannou službu, která pacienta kvůli podezření z otravy návykovými látkami převezla do nemocnice.

Mladíka už se však nepodařilo zachránit. Po jeho úmrtí byla nařízena soudní pitva, která v jeho těle zjistila vysoké hladiny několika drog. Přesné druhy policisté neuvedli.

Ve věci zahájili vyšetřování a zjistili, že mladík v kombinaci s alkoholem vypil drogový koktejl. Kriminalisté obvinili dva muže ve věku 23 a 35 let.

Podle zjištění policie starší z dvojice prodal partě několik drog, mladší muž, údajně kamarád zemřelého, namíchal smrtící nápoj. Oba se podle policie dopustili nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami.

„Trestní zákoník stanoví za uvedené jednání 10 až 18 let vězení. Kriminalisté ve vyšetřování dále pokračují,“ uvedla policejní mluvčí Soňa Štětínská.