ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Iveta Lhotská, MAFRA

V Bohumíně vybírají, které silnice opraví. Kvůli krizi jich bude méně

  • 0
Čtyřicet vytipovaných chodníků a silnic v Bohumíně během minulého týdne obhlédli zástupci radnice a technických služeb města. Nyní rozhodují o tom, které z nich se budou v následujícím roce opravovat.

Žádná z posuzovaných komunikací není v havarijním stavu. „Přednost dostanou více poškozené úseky či frekventované a strategické lokality,“ sdělil místostarosta města Lumír Macura.

Už teď je jasné, že se stavební úpravy dotknou například Myslivecké ulice ve Skřečoni. „Letos v ní probíhá výměna vodovodního a kanalizačního řadu, na kterou navážou opravy povrchu, a bude se tam asfaltovat,“ popsal místostarosta.

Dalším z míst, kde je obnova komunikací nutností, je oblast červené kolonie v Okružní ulici. Tam nyní město opravuje osm cihlových domů a kvůli rozsáhlé rekonstrukci je tak potřeba i úprava okolí.

„Počítáme s tím, že bude třeba zhotovit nový povrch silnice vedoucí od Jateční ulice směrem k věžákům i ulice protínající kolonii,“ uvedl Macura. I tady jsou tak opravy téměř jisté.

Radní budou při výběru přihlížet i k tomu, aby se opravy dotkly všech částí Bohumína. Výsledný počet silnic se bude odvíjet od konečného rozpočtu, který bude zastupitelstvo schvalovat na konci roku.

„Energetická krize nám z plánovaného rozpočtu ukrajuje stále vyšší částky, které bychom jinak mohli investovat do vylepšení infrastruktury,“ okomentoval situaci starosta Bohumína Petr Vícha.

„Pokud se situace v průběhu příštího roku zlepší, jsme připraveni operativně posílit finanční objem určený právě ke zlepšení komfortu dopravy.“