Dálnici D46 zablokoval u Olomouce havarovaný kamion, jehož řidič začal brzdit a...

Dálnici D46 zablokoval u Olomouce havarovaný kamion, jehož řidič začal brzdit a strhl řízení kvůli prasklé pneumatice. | foto: Policie ČR

Řidič kamionu se lekl prasklé pneumatiky a havaroval, D46 ucpala kolona

  • 0
Řidič kamionu se ve středu na D46 lekl, když mu praskla pneumatika na návěsu, a havaroval. Na místě se pak během odklízení následků vytvořila až několikakilometrová kolona.

Řidič kamionu havaroval na 36. kilometru dálnice na okraji Olomouce krátce před devátou ráno.

„Podle zjištění vyšetřujících policistů se mu během jízdy v pravém jízdním pruhu roztrhla pravá zadní pneumatika na návěsu, čehož se řidič lekl a začal prudce brzdit. Zároveň strhl řízení vpravo a následně tak narazil do svodidel,“ popsal policejní mluvčí Libor Hejtman.

Výsledkem nehody jsou škody předběžně odhadnuté na půl milionu korun na tahači, stejně vysokou částku na svodidlech a 200 tisíc korun na návěsu.

Nezraněnému řidiči, u kterého dechová zkouška vyloučila jízdu pod vlivem alkoholu, policisté na místě za způsobení nehody dali pokutu.

Nehoda kamionu na D46

Protože havarovaná nákladní souprava zablokovala oba jízdní pruhy, doprava musela být přesměrována do odbočovacího pruhu na Nedvězí, kterým řidiči mohli místo objet a vrátit se zpět na 37. kilometr dálnice.

„V době vyšetřování a odklízení následků nehody se tak na místě vytvořila až pětikilometrová kolona. Provoz se podařilo zcela obnovit po čtyřech hodinách, tedy ve tři čtvrtě na jednu,“ shrnul Hejtman.