Diskuze

Děti prošly průchodem v protihlukové stěně, chlapce srazil spěšný vlak

Nezletilého chlapce srazil na okraji Přerova osobní vlak. Nehoda se stala v neděli večer, do blízkosti trati se skupina dětí dostala přes únikový východ v protihlukové stěně. Vážně zraněný chlapec je v nemocnici.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

a takhle jsme to měli my, Husákovy děti. Neměly jsme mobily, lezly jsme, kde nám říkali, ať nelezem, na stavby, po kolejích, do lesa, do cizích zahrad... nikdy se nám nic nestalo. Což je sled argumentů, ze kterých většina diskutujících následně vyvodí závěr = dnešní děti jsou zhýčkané a neumí se pohybovat v reálném světě.

Realita je taková, že nehody se stávají málo kdy, ale prostě se stávají. Stávaly se za nás, stávají se i teď. A pak všichni jen koukají, protože "nikdy dříve se nikdy nic takového nestalo". Přitom někdy stačí přemýšlet. Nešlo by třeba ten únikový východ udělat tak, aby šel otevřít jen z kolejiště a tudíž aby jím šlo skutečně jen unikat, nikoliv vnikat?

0 0
možnosti

Řešíte tady rychlovlak, spěšný vlak, odstavnou kolej a zatáčku, ale "strojvedoucí ... střetu nedokázal nezabránit", to nikomu nevadí ;)

0 1
možnosti

Hlavně, že to nevadí dotyčnému strojvedoucímu, viď!8-o

0 0
možnosti

Mě dostaly dva termíny - zatáčka a odstavná kolej. Chtělo by si to nastudovat terminologii.

Chlapce je mi líto, nicméně to byla jeho vina. Chudák fíra i vlaková četa;-(

1 0
možnosti

Ten článek je klasická iDnes slátanina. V nadpisu je spěšný vlak, v článku osobní vlak a mluvčí policie mluví o rychlovlaku, který jel po odstavné koleji. Ta zatáčka místo oblouku je už jen třešnička na dortu.

19 0
možnosti

J10a23n 96L14u12k58á28š

3. 5. 2021 15:32

Rychlovlaky v CR nejezdi, takze to asi bylo EC.

1 1
možnosti

A záleží na tom, jestli ten vlak byl spěšný?

1 0
možnosti

A nebyli to typičtí přerovští "mladíci" , neměli u sebe dvoukolák a pilku na železo ?

1 6
možnosti
Foto

Takovéto případy se stávaly i v mém dětství. Jenže nepřiletěl žádný vrtulník a dítě umřelo. Noviny o tom většinou nenapsaly ani čárku, protože na první stránce byl věnován prostor pro kolik bylo narubáno uhlí, jak probíhají žně a že jsme zase odvrátili imperialistické rejdy u nás.

Děti byly, jsou a budou neopatrné bez ohledu na to, kolikrát je jim vštěpováno rodiči, že mají přecházet na přechodu, stejně se však podívat zda nic nejede a o chování u žel. tratě zvlášť. Viděl jsem maminku, která se na přechodu podívala zda nic nejede, a přestože na semaforu byl červený panáček, vlekla dítě na druhou stranu. Nakopal bych ji do....

13 0
možnosti

zbytečně. znám několik křižovatek, kde má auto odbočující z hlavní na vedlejší doleva zelenou souběžně s chodci přecházejícími tu vedlejší. Pak stačí nezkušený řidič, který se rozjede na zelenou, ignoruje oranžovaného panáčka v koutě, vyřeší protijedoucí v protisměru, uf, je to za mnou, rychle pryč, šlápne na plyn... a je to. Rozhlédnout se je rozhodně lepší než se spoléhat na techniku.

0 0
možnosti

Nemusíte za každou cenu ten vlak nazvat vždy jinak. Já vím, že se to ve slohovce cenilo, ale pak to dopadne jako Joey s aortální pumpou (srdce). Rychlovlak to určitě nebyl, spěšný vlak máte v nadpise, tak bych se toho držel.

9 1
možnosti

opravdu to nebylo Pendolino, což je typ rychlovlaku, byť v ČR nemáme dosud jediný úsek tzv. VRT, a tedy musí zde jezdit jen po tzv. konvenčních tratích do 160km/h?

0 0
možnosti
Foto

Jde o extrémně nebezpečné a nepřehledné místo s táhlou zatáčkou

Tak určitě tam žádná zatáčka není tydýti...

8 0
možnosti

pane redachtore, na středních dopravních školách se za termín "vlak jede do zatáčky" dává pětka.

5 2
možnosti

Vlak tam projížděl po odstavné koleji???

5 1
možnosti

To musel být zajímavý rychlovlak

3 0
možnosti