Malý pes připoutaný na řetězu uhynul v Adolfovicích. Zda byl týrán, nebo zemřel...

Malý pes připoutaný na řetězu uhynul v Adolfovicích. Zda byl týrán, nebo zemřel mrazem, ukáže pitva. | foto: Martina Harbichová

Malý pes připoutaný na řetězu v silném mraze uhynul, případ šetří policie

  • 33
Malý pes uhynul v osadě Adolfovice na Jesenicku, která je součástí obce Bělá pod Pradědem. Ten byl připoután venku na řetězu a pravděpodobně tak nepřežil teploty hluboko pod bodem mrazu. Zvíře si převzali veterináři, kteří vše řeší s policií.

Smutnou událost sdílela na Facebooku Martina Harbichová. „Přivolala jsem Krajskou veterinární stanici (KVS). Ta vše zdokumentovala a předala policii,“ sdělila.

Podle ženy šlo o sociálně slabší rodinu „Údajně holdují alkoholu. Proč se tohle děje? Proč takoví lidé mezi námi žijí, proč si pořizují zvířata? Když si neumí poradit se svým životem, proč ho ničí bezbranným tvorům?“ ptá se se Harbichová. Zvířeti se na Facebooku omlouvá, že pro ně nemohla udělat víc.

„Zvíře jsme zajistili a přivolali policii,“ potvrdila redakci TN.cz, která o případu informovala jako první, pracovnice Krajské veterinární stanice Kateřina Brázdová.

„Policie se případem zabývá,“ potvrdila krajská policejní mluvčí Petra Vaňharová. „Čekáme na vyjádření ze strany KVS k příčinám úmrtí zvířete,“ řekla.

Pitva by měla odhalit, zda zvíře umrzlo, zemřelo hlady nebo bylo bito. „V této fází je potřeba vyčkat. Policie bude konat na základě zaslaných informací,“ podotkla Vaňharová.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz