Diskuze

Stará olomoucká tržnice láká podnikatele, město chystá novou smlouvu

Podnikatel Richard Morávek vypověděl smlouvu na prostory olomoucké tržnice, které si pronajímal od města. Chce tím uvolnit radnici ruce k rozhodnutí, co s pozemkem. Krouží kolem něj totiž další dva zájemci.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KV

K53a55r55e36l 60V29á12l72e72k

17. 11. 2020 10:46

Pokud je známo tak na ploše tržiště byl podnikatelem připravován architektonický záměr postavit místo tržnice velké konferenční centrum.

Je zde otázka , zda by takováto stavba nestínila TAURU? Proto ústup ze scény.

0 0
možnosti
Foto

Městské i obecní tržnice jsou běžnou kulturou v malých i středních městech kdekoliv na západ a jih EU. Je to skvělá příležitost nakoupit opravdu kvalitní čerstvé regionální potraviny. Jenže konglomeráty globálních řetězců to vidí, jako konkurenci. A tu je třeba zlikvidovat. Viz Česko, Slovensko, v nejvyšší míře Maďarsko. Jsem rád, že se to konečně začíná obracet. V Německu mám zkušenost (respektive v Bavorsku), že super, hyper, megamarkety se staví kilometry za městem. Tím ve své oblasti udrží regionální zelináře, řezníky, mlékaře... My jim zakážeme prodej kvalitních výpěstků/výrobků. To by nevymyslelo ani turecké hospodářství v Absurdistánu. Globalizaci sláva! Rajčata jen z Itálie a Španělska (byť nechutná). Kontaminovaná, předražená jablka z Polska... Mohl bych pokračovat do nekonečna. Celkově mi to přijde, jako markety jsou fajn. Malé, superkvalitní prodejny a tržnice jsou e-e. Napadá mne klasická otázka. "QUI BONO"? Rozuměj "KOMU KU PROSPĚCHU"?

5 0
možnosti