Diskuze

Řidič srazil mezi vesnicemi muže na osvětleném kole, cyklista zemřel

Na Olomoucku srazilo auto muže na kole, cyklista zemřel. Nehoda se stala v pondělí krátce po sedmnácté hodině na silnici mezi Babicemi a Mladějovicemi.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Znal jsem ho, byl to kamarád, dost často jezdil na kole. A vím moc dobře, že vždycky byl dobře osvětlený a používal i reflexní prvky. A jel jsem kolem tak pět minut po nehodě a kolo bylo 5 metrů od cesty v poli a přední světlo jasně svítilo. Zadní bylo asi po nárazu rozbité. Co dělal řidič, nevím, každopádně za světla jsem tam na cestě neviděl žádnou brzdnou dráhu. A to je divné. Ale spekulovat nemá cenu, uvidí se, až jak dopadne soud. A s tou cyklostezkou souhlasím, na takové celkem frekventované silnici měla být už dávno.

0 0
možnosti
TT

část odpovědnosti nesou i zastupitelé, už dávno tam měla být cyklostezka...já tam mám strach jezdit na kole i za světla.

0 0
možnosti
VV

Nepise se jak rychle to auto jelo. Ta rychlost byla zrejme rozhodujici a ctyriadvacilety ridic nestacil reagovat.

1 0
možnosti
TK

Osvětlené/neosvětlené kolo se bez kamery či svědků dokazuje dost těžko, zvlášť po nárazu. Někteří cyklisté si také myslí, že jim stačí jen jedno světlo. Starým lidem většinou to přední, mladším zase to zadní..:-/

2 2
možnosti
MM

A odrazky jsou taky problem, uz jsem malem nevidel jednoho cyklistu, kterej nemel v kolach odrazky, takze z boku skoro nebyl videt kdyz projizdel krizovatku

4 1
možnosti
PV

P81e66t83r 82V76e62p41r33e86k

30. 1. 2018 13:03

Tam je ta silnice špatná v tom, že hned za bílou okrajovou čárou je hluboký sráz, cyklista nemá moc prostoru kam uhnout.

0 0
možnosti
JL

Jeli stejným směrem, neměl důvod uhýbat.

0 0
možnosti