V buřtech se nacházely jehly. | foto: Policie ČR

Po Liberci někdo rozhazuje nebezpečné pamlsky, jsou v nich hroty a jehly

  • 26
Policie varuje liberecké pejskaře před nebezpečnými návnadami. V ulicích města se našly uzeniny a piškoty s ostrými hroty a jehlami. Autorovi nebezpečných pamlsků hrozí za pokus o týrání zvířat až pět let vězení.

Policisté obdrželi informace o návnadách na konci června a v průběhu července. „Jednalo se například o uzeniny nebo sladké pečivo, ve kterých se uvnitř nacházely kovové hroty nebo jehly,“ říká policejní mluvčí Vojtěch Robovský.

Podezřelé návnady se našly v ulici Pionýrů, Na Žižkově a v ulici Ježkova v Liberci.

Policisté zatím neznámého pachatele podezřívají z týrání zvířat ve stadiu pokusu, za které může jít až na pět let do vězení. Policie se s žádostí o pomoc obrací i na veřejnost.

Travič psů rozhazoval v Ostravě pamlsky s jedem, dával do nich i hřebíky

V této souvislosti upozorňujeme majitele domácích mazlíčků v této lokalitě, aby byli velmi obezřetní při jejich venčení. O nálezech dalších podezřelých návnad informujte nejbližší policejní služebnu nebo se obraťte na linku 158. Zároveň také přijmeme jakákoli svědectví, která by nám mohla dopomoci k objasnění těchto případů,“ dodává Robovský.

Naposledy řešila liberecká policie podezřelé návnady v únoru letošního roku. Majitelé psů nalezli buřty doplněné o neznámou látku v liberecké čtvrti Vratislavice nad Nisou.

Travič řádil v Liberci i v roce 2014. Tehdy mu podlehlo sedm psů. Dvě otravy psů policisté zaznamenali na sídlišti Kunratická, jednu v parku nad tehdejším Intersparem. Největší pohromu způsobil travič ve Františkově, kde ze čtyř otrávených psů tři nepřežili.

13. července 2023