Skupina Portless

Skupina Portless | foto: archiv kapely

VIDEO: Portless klipem Say It lákají na novou desku

  • 2
Parta kolem zpěváka Kryštofa Michala, která vznikla v roce 2012 odštěpením od skupiny Support Lesbiens, připravila nový videoklip v režii samotného frontmana.

Hlavní roli v něm ztvárnil herec Vincent Navrátil, syn Veroniky Žilkové. Režie se ujal sám zpěvák Kryštof Michal. 

„Bylo to náročné. Za celý den jsem v mrazu naběhal asi třiadvacet kilometrů, ale co bych pro kluky z kapely neudělal,“ popisuje Navrátil, kterého jsme viděli například ve filmech Otesánek, Kameňák 4, Vánoční Kameňák, Jan Palach nebo Román pro pokročilé.

Natáčení probíhalo v industriálním prostředí v pražských Letňanech.

Stylově Portless navazují na předchozí album Back z roku 2017, na němž krom Michalova zpěvu hrál velkou roli energický rap hostujícího Henryho D. Stejně je tomu i v nové písničce.

„Say It je takový apel na nás všechny, abychom se nebáli mluvit o důležitých věcech s lidmi, na kterých nám záleží. Nikdy totiž nevíme dne ani hodiny... Když to neřekneme teď, může se stát, že další šanci už nedostaneme, osvětluje textové poselství songu Kryštof Michal.

Portless vznikli v roce 2012, kdy došlo k rozpadu sestavy Support Lesbiens. Krom Kryštofa Michala ji tvoří další bývalí členové „lesbiček“ Jan Daliba, René Rypar a Zbyněk Raušer.

Nové album vyjde v průběhu letoška a v nejbližší době bude možné kapelu vidět v rámci akce Energy Fest, která se uskuteční 8. února v Jizerských horách.