Diskuze

Holky z naší školky či Duhová víla. Autor hitů Karel Vágner oslaví 80

Dlouholetý spolupracovník Hany Zagorové, hudebník, producent textař a skladatel Karel Vágner, mimo jiné autor hudby k trilogiím Sluce, seno... a Babovřesky, oslaví 22. března 80. narozeniny.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VS

Tedy opravdu......tyhle "hity" zejmena Holky ze skolky....naprosto na urovni Franty Janecka a jeho kolovratku na vymejvani detskych hlavicek. A fungovalo to skvele.

0 0
možnosti
DN

vagner, staidl, gott, vondrackova, janecek, stencl ...

chtelo by to natocit naky osmdesatky, nebo sedmdesatky

0 0
možnosti
Foto

R12a24d47e13k 24H25a33m41p92l

20. 3. 2022 19:43

A nebyli to náhodou "hitmakeři" jen proto, že tu vlastně nebyla konkurence? Banální texty i melodie, někdy pravda líbivé (i když jak komu). Kdo se zprotivil režimu, ten nemohl nic dělat a o interpretech z GB a USA (ale i dalších zemí) jsme si mohli nechat jen zdát...

No nic, vše nejlepší...

2 0
možnosti
HK

Však některé zahraniční melodie byly i v té době předělány do české verze. :-)

0 0
možnosti
HK

Zrovna z těch tří písniček bych si nevybral. Napadá mě fůra dalších melodií - např. Život je rváč. Nebo V pohodě. Atd. atd.

Každopádně panu Vágnerovi přeji hodně zdraví do dalších let.

2 0
možnosti
DK

Ja osobne jsem zhnusen tou kulturou zalozenou na techto tzv. “Hitmakerech”. Delat hity v dobe, kdy z vychodu tlacili Pugacevu a ze zapadu to tvrdil Dean Read? Bez konkurence z produkce Britanie a USA, bez konkurence domacich interpretu a kapel, ktere si nesmeli k mediim ani cuchnout a casto meli problem vubec vydat desku? Kdyz vidim ty nabubrele popove krale, kteri vyrostli v dobe normalizace a v osmdesatkach, je mi skutecne spatne!

10 3
možnosti
AN

A58l16e27n94a 96N55o53v56a

20. 3. 2022 18:14

A ja osobne NEJSEM zhnusena Vama. Ze Vas to tak zere.Dnes si v Cesku kazdy muze poslouchat co se mu libi a presto tyhle totalitni pisnicky se hraji. Poslouchaji je i Ti co jim je 10 nebo 15. Neni mozne posluchaci nutit aby si koupil co se mu nelibi. Delame to dobrovolne.Maji sve fandy a s tim nic nenadelate. A to je moc dobre.

3 3
možnosti
TL

To je otázka na OSA, ne na mne - netuším, proč se za to stydí a narozdíl od mnoha jiných spolků tyto informace nemají na webu.

Možná právě proto, že nemají úplně čisté svědomí, ostatně dlouholetá kauza kolem této organizace je popsna třeba zde: http://www.jirihradec.com/jhr/prehled/prehled.htm

3 0
možnosti
EG

Velmi šikovný obchodník s hudbou, který občas napsal líbivou písničku.

Velmi šikovně vede své děti k úspěchu.

Mnoho dětí, mnoho manželek a partnerek.

Prostě veselých 80 let.

2 0
možnosti
AN

A18l29e82n90a 12N52o72v68a

20. 3. 2022 18:18

Lip bych to nenapsala. Hlavne ale sikovny obchodnik. Kdyby to nebyla hudba bylo by to neco jineho. Lada Staidl to mel take tak. Kdyz ne hudba tak obchod s popcornem. Take vedl deti k uspechu. Je to vzdy o pracovitosti a inteligenci jedince.Na to zadny rezim vliv nema.

1 0
možnosti
MK

Vagner a Janda, prominenti minulého režimu, dva mafiáni s hodně dlouhými prsty. Hrobaři české popmusic, potažmo bigbeatu.

8 0
možnosti
TL

Že jste vybral jen dva, to muselo dát hodně práce. A pominout takového pana Vladimíra Štancla ještě víc.

0 0
možnosti
Foto

To je zase výplod. To si to fakt autor nemůže přečíst, než to zveřejní? Co je tohle za souvětí? "Známý je díky dlouholeté spolupráce se zpěvačkou Hanou Zagorovou a autor hitů jako Holky z naší školky, Duhová víla nebo Ahoj léto."

Napsat, rychle, rychle, a šup s tim ke čtenářům. Kontrolovat si to po sobě nemusím. Fakt škoda, že si "novináři" neumějí vážit češtiny.

7 0
možnosti
Foto

Tento basový virtuoz a jeho funky grupa mne příliš nebrala, raději jsem měl koně ze stáje Peťase Hanniga - Standu Procházku ml. či Arnošta Pátka. R^

0 0
možnosti

Nevím co myslíte tím basovým virtuosem, ovšem pokud jde o píseň Mister basů, tak je to pochopitelně velkej hit Johnnyho Cymbala Mr. Bassman.

0 0
možnosti