Diskuze

GLOSA: Státotvorné Zažít Ostravu je slaboučká tečka za sílou Dukly 61

Pořadem Zažít Ostravu, který zopakuje v neděli, udělala ČT pomyslnou tečku za projektem, jenž k působivému filmu Dukla 61 přidal neméně silný dokument Černé zlato. Jenže ona symbolická, současná, snaživě státotvorná tečka spadla filmařsky o ligu níž.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ona ta tečka byla taková jednostranná. :-/

Pořád samí umělci, nic proti nim, ale jsou tohle jediní občané Ostravy? Až na pár bývalých horníků se dokument furt točil kolem intelektuálů. Opakuji, nic proti nim nemám a je dobře že se snaží naše město pozvednout, ale jsou si tak jistí, že se k nim přidá i zbytek "dělnické" Ostravy? Nevznikne nějaká propast, kdy intoši budou pořádat své výstavy a akce a zbytku obyvatel to bude srdečně putna?

A pak jsem si až na konec dokumentu uvědomil, že mi tam scházela další stále početnější "minorita" Ostravy, která si žije svým životem už zcela v jiných sférách a pokud se někomu podaří tuhle minoritu z "vyloučených lokalit" nějakým způsobem zaujmout tak bude zralý na Nobelovku za mír. Anebo vznikne "tříproudá" Ostrava, kde přejíždět z pruhu do pruhu bude velmi vzácné? ?

5 0
možnosti